Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisikomentaja: Hatunläpät alas

Kyllä poliisinkin täytyy saada vetää karvahattunsa suojukset korviensa peitoksi.

Ihmiset
 
HS
Pentti Koskinen / Lehtikuva
Konstaapeli Eero Viitanen ohjaili liikennettä Messuhallin kulmassa korvat lämpiminä. Pakkanen paukkui ja ohiajavat autot saivat aikaan kylmän viiman. Oli hyvä panna hattu korville, kun sitä ei ohjesäännössä kielletä.
Konstaapeli Eero Viitanen ohjaili liikennettä Messuhallin kulmassa korvat lämpiminä. Pakkanen paukkui ja ohiajavat autot saivat aikaan kylmän viiman. Oli hyvä panna hattu korville, kun sitä ei ohjesäännössä kielletä. Kuva: Pentti Koskinen / Lehtikuva

Kyllä kaiken järjen mukaan poliisinkin täytyy saada olla lämpimässä ja vetää karvahattunsa suojukset korviensa peitoksi, totesi poliisikomentaja Veikko Hietalahti, kun talven ja vuosisadan kovimmat pakkaset koettelivat poliisivoimien kylmän kestävyyttä katuvartioissa. Poliisien keskuudessa on ollut epätietoisuutta siitä, saako karvahatun korvaläpät vetää alas vai ei.

Liikennettä seurailevat poliisikonstaapelit eivät pahemmin valitelleet kylmiä, totesivat vain, että ei pakkanen muuten juuri vaivaa, mutta kasvot ovat herkkiä paleltumaan.

Rotuerottelusta tuomio Ranskassa

Pariisi 3.3. (STT-AFP)

Kolme ranskalaista – pariisilaisen kahvilan omistaja, hoitaja ja tarjoilija – on tuomittu sakkoihin rotuerottelusta. Tapaus on ensimmäinen Ranskassa.

Viisi länsi-intialasta esittivät syytöksen, jonka mukaan heitä oli kieltäydytty palvelemasta kahvilassa.

Lämpömittari halkesi Vimpelin pakkasessa

Huippupakkanen on Pohjanmaalla ottanut luulot pois lämpömittareiltakin. Vimpelin Lakaniemessä meni maanviljelijä Antti Lakaniemen talon lämpömittarin elohopea niin ahtaalle, että koko mittari halkesi pieniksi siruiksi.

Lappajärvellä osoittivat muutamat mittarit torstaiaamuna -47,5 asteen ja toisissa jopa -52 asteen pakkasta. Molemmat ovat täysin epävirallisia ja mittaritkin ilmeisesti epäluotettavia.

Runeberg-laivasta ehkä kahvila ja nuorisokerho

Vanhuuden vaivaama turistialus J. L Runeberg huutokaupataan maaliskuussa. Asuntolayhdistys ry:n toiminnanjohtaja Heikki Torvelainen kertoi yhdistyksen yrittävän ostaa aluksen ja mikäli se onnistuu, suunnittelevan laivasta maalle nostettua kesähuvilaa ja talvisaikaan nuorisokerhoa.

Toiminnanjohtaja Torvelainen kertoi, että aluksen paikaksi sopisi Tervasaari. Vaihtoehtoisesti on toisella sijalla Meritorin alue.

Laiva säilytettäisiin ulkonaisesti ennallaan - kunnostettuna mahdollisuuksien mukaan. Se upotettaisiin vesirajaa myöten kaivantoon maasta irrallaan pukkien päälle ja sinne johtaisi silta.

Sisus järjestettäisiin sopivaksi kesällä kahvilakäyttöön ja talvella nuorisokerhoksi. Asuntolayhdistyksen pojat ovat innostuneita asiaan ja tekisivät ainakin suurelta osalta urakan talkootyönä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!