Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laulajamme kotona

Ihmiset
 
HS
Juha Watt Vainio
Juha Watt Vainio

Suomalaisten iskelmälaulajien joukko on palannut Kanarian saarilta tekemältään lomamatkalta. Juha Watt Vainio kertoi poikien saaneen aurinkoa tarpeeksi ja Juhani Markolan laulaneen itsensä etelämaalaisten sydämiin.

Me vuokrasimme siellä auton ja ajoimme korkeille vuorille. Kiipesimme myös palmuun, mutta siitä ei kannata tehdä laulua, se ei ole ihan ajankohtaista. Olimme pääasiassa Las Palmasissa ja oli tarkoitus mennä Afrikan mantereelle, mutta ei uskallettu lähteä. Espanjalaiset lentokoneet ovat kuin raitiovaunuja.

Meitä oli iso joukko muusikoita mm. Veikko Tuomi, Juhani Markola ja Kari Kuuva. Kaksi viikkoa Kanarian saarilla olikin jo liikaa, kertoi Juha Watt Vainio.

Santa Catilinan puistossa soitteli pieni yhtye ja suomalaiset muusikot saivat Juhani Markolan houkutelluksi laulusolistiksi. Hän oli esittänyt Inka-lauluja ja tunnetun ”Cuanto caliénta el sol”. Ihmisiä kertyi hetkessä runsaasti suomalaisjoukon ympärille.

No nyt ajattelin että Janatuinen voisi lopettaa jazzin soiton uudella levyllään peläten, että se leimataan marijuanakaveriksi, kun muutkin jammaajat usein ovat sellaisia. Se uusi levy tehdään nyt ilmeisesti lauantaina.

Itsepalvelua kokeillaan nyt rautakaupoissakin

Oy Renlund on useamman vuoden tutkimuksen jälkeen ryhtynyt uudistamaan pääliikettään Mikon- ja Hallituskadun kulmassa Helsingissä. Tarkoituksena on, että asiakaspalvelu saataisiin nykyistä joustavammaksi ja tällöin on päädytty itsepalveluun.

Toisaalta pyritään kuitenkin uudistukset toteuttamaan siten, että asiakkaalle itsepalvelusta huolimatta jää mahdollisuus käyttää apunaan ammattitaitoista myyjää, mikäli hän sellaista kaipaa. Itsepalvelulla ei missään tapauksessa pyritä henkilökunnan vähentämiseen vaan palvelun nopeuttamiseen.

Liian monta samassa vuoteessa

Ellette halua vuodetoveriksenne tuntematonta miestä tai naista viettäessänne ensi kesälomaanne Pariisissa, tiedustelkaa etukäteen matkatoimistoltanne, saatteko perillä koko sängyn itsellenne vai onko se jaettava jonkun matkatoverin kanssa, ettei teille käy niinkuin allekirjoittaneelle, jonka mieleenkään ei juolahtanut kysellä niin itsestäänselvää asiaa.

Annoin erään herkullisen esittelylehtisen houkutella itseni matkalle. Pariisissa hotellihuoneeseen astuessani näin ainoastaan yhden, tosin leveän sängyn ja naisen, jonka olin kylläkin jo linja-autossa nähnyt, istumassa sen reunalla kenkiään riisuen.

Meille molemmille oli yllätys yhtä ikävä. Mennessämme oppaalle valittamaan ja vaatimaan omaa vuodetta vastasi hän niskojaan nakellen, että ”maassa maan tavalla”. Kun selitimme, että toisten matkatoimistojen asiakkaat ovat saaneet nukkua yksin täälläkin, alkoi hän selittää miten halpa tämä matka oli moneen muuhun verrattuna, seikka, jota emme enää ollenkaan ihmetelleet. - -

Jätimme toivottomina eri vuoteiden pyytämisen sikseen. Olisimme lopulta tyytyneet eri peittoon, mutta siihenkään ei suostuttu. Eräs toinen pari oli itsepäisempi. He saivat lopulta lisävuoteen, ts. irtokapuloilla seisovan hetekanpohjan tapaisen, mutta kuudennessa kerroksessa. Ei hissiä.

Nimim. Ei koskaan enää Pariisiin?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit