Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tupajumit sulkivat Kauppatorin hallin

Ihmiset
 
HS
Ensio Ilmonen / Lehtikuva
Kauppahalli tyhjeni kolmeksi päiväksi, kun ovet avattiin ja tupajumien tuhoksi tarkoitettu pakkanen laskettiin sisään.
Kauppahalli tyhjeni kolmeksi päiväksi, kun ovet avattiin ja tupajumien tuhoksi tarkoitettu pakkanen laskettiin sisään. Kuva: Ensio Ilmonen / Lehtikuva

Tupajumit järjestivät yllättäen Helsingin kauppatorin hallikauppiaille kolme talvilomapäivää. Tupajumien vuoksi halli pidetään kiinni tämän viikon keskiviikon, torstain ja perjantain. Asiantuntijoiden mukaan 25 asteen pakkanen hävittää melko lyhyessä ajassa nämä kuoriaiset.

Tori- ja hallikaupan valvoja Paavi Kivi kertoi, että tupajumeja havaittiin hallissa maanantaina. Koska kovat pakkaset tuntuvat jatkuvan, tehtiin heti päätös hallin tyhjentämisestä. Vaikka 25 asteen pakkanen riittää vuorokaudessa tuhoamaan tupajumit, päätettiin halli pitää varmuuden vuoksi suljettuna kolme vuorokautta.

Hietalahden hallissa esiintyi myös viime kesänä tupajumeja. Silloin tupajumit tuhottiin kaasulla. Kauppatorin hallissa ei kuitenkaan voida käyttää kaasua, koska halli on niin harvarakenteinen, että myrkyllinen kaasu pääsisi virtaamaan pois hallista.

Ryöväritarinat vain paisuvat kadonneen ydinpommin ympärillä

Palomares, Espanja, 8.2. (UPI)

Kahden miehen pienoissukellusvene Alvin ja noin 16 m pitkä vedenalainen tutkimusalus Aluminat liittyvät kateissa olevan ydinpommin etsintöihin torstaina, sanottiin perilläolevista lähteistä tiistaina.

Lähteet ilmoittivat edelleen, että Aluminat saapui tiistaina Espanjan Atlantin puoleisella rannikolla sijaitsevaan Polaris-sukellusvenetukikohtaan, jonne Alvin tuotiin jo viime viikolla.

Mutta näiden sukellusveneiden saapuminen peittyi kokonaan erään australialaisen lehden tiedotuksen aiheuttamaan kohuun. Lehti nimittäin sanoi, että Espanjassa tuhoutuneen B-52 pommikoneen lastina olleen ydinpommin trotyyliräjähdyspanos olisi räjähtänyt maanantaina sillä seurauksella, että pommi levitti tappavaa radioaktiivista säteilyä laajalle alueelle lähelle Palomaresia. - -

Turvallisuustoimenpiteiden kannen sulkeuduttua laajasuuntaisista etsinnöistä annettujen tietojen ylle sanomalehtimiehet alkoivat kaivaa esille James Bond-tarinoita saadakseen hieman väriä Yhdysvaltain ilmavoimien varjelemaan uutiseen.

Veikkausmiljonääri yhä vailla ”eukkoa”

Helsinkiläinen makkaratehtaan 29-vuotias lihansuolaaja voitti veikkauksessa 70.000 mk vähän ennen joulua.

Hän osti heti asunto-osakkeen, puhelinosakkeen ja auton, mutta tärkein on vielä hankkimatta: oma kahvinkeittäjä. ”Eukko”, kuten hän sanoo, onkin nyt veikkausmiljonäärin toivelistalla ensimmäisenä.

Elämänrytmini ei ole suurvoiton johdosta mitenkään muuttunut. Nousen edelleenkin aamuisin ylös klo 6 ehtiäkseni työhön seitsemäksi. Säännöllinen kuukausiansioni on noin 800 markkaa.

Kieltämättä tunnen nyt oloni kuitenkin huolettomammaksi kuin ennen, kun joka penniä ei tarvitse enää laskea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!