Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikki ”lamput” eivät rusketa

Talvella ihminen kaipaa ainakin hivenen lämpöä.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Rouva Helena Ånäs esittelee eri tyyppisiä lämpösäteily kojeita.
Rouva Helena Ånäs esittelee eri tyyppisiä lämpösäteily kojeita. Kuva: Lehtikuva

Talvella paleleva ihminen kaipaa ainakin hivenen lämpöä ja muistaa kaivaten kesäistä rusketusta, joka pesuveden mukana likosi syksyn kuluessa pois. Jos ei ole mahdollisuutta turvautua etelän auringon suomaan rusketukseen voi sentään korvaukseksi hankkia ”kotikäyttöisen alppiauringon”. Sitä voi myös käyttää pohjustukseksi ennen lähtöä aurinkoiselle talvilomalle, ettei vain yllättyisi ikävästi polttamalla ihonsa ensimmäisinä päivinä. -- Löytyy infrapunalamppuja ja yhdistettyjä ultravioletti-infrapunalamppuja, mutta vieraskieliset nimitykset tahtovat sotkeutua toisiinsa ja moisten hienouksien edessä ei enää muisteta mikä tarkoitti mitäkin.

Infrapuna- eli lämpölamppu antaa vain lämpöhoitoa, se ei siis rusketa lainkaan. -- On myös olemassa pelkkiä ultraviolettikojeita, joilla siis pelkästään ruskettuu.

Herttoniemenkeskustan väylä ei yksinään riitä

Itäisen moottoritien rakentamista nelikaistaisena Siilitien risteyksestä Marjaniementiehen puoltaa myös kaupunkisuunnittelulautakunta kaupunginhallitukselle annettavassa lausunnossaan.

Ennusteiden mukaan itäisten kaupunginosien ja kantakaupungin välinen liikenne tulee olemaan kuitenkin niin suuri, että Kulosaaren kautta kulkeva parannettukaan liikenneväylä Herttoniemen ja keskustan välillä ei tule yksin riittämään, vaan tulevaisuudessa tarvittaneen vielä uusi korkealuokkainen tie Herttoniemestä kantakaupunkiin.

Ostosmatkat Suomesta Ruotsiin vähentyneet

Suomessa viime marraskuussa voimaan tulleet valuutta- ja kaupparajoitukset ovat vähentäneet tuntuvasti suomalaisten Ruotsiin tekemiä ostosmatkoja, ilmenee keskiviikkona julkaistuista tilastotiedoista.

Viime vuonna matkusti Ruotsiin maanteitse 1,5 milj. suomalaista eli 37% vähemmän kuin vuonna 1964. Laivamatkustajien lukumäärä sitä vastoin lisääntyi 40% ja lentomatkustajien 18%. kaikkiaan ovat suomalaisten ulkomaanmatkat vähentyneet 17%.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit