Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elokuvia Venäjältä

Ihmiset
 
Merja Jokela
Merja Jokela

Tänään Helsingissä käynnistyy venäläisen elokuvan festivaali Kino Lokakuu. Järjestäjiin kuuluvan Suomi–Venäjä-seuran kulttuurisihteeri Merja Jokela pitää uutta venäläistä elokuvaa taiteellisesti korkeatasoisena.

Mitä on luvassa?

”Meillä on kattaus perinteistä venäläistä elokuvaa ja vanhemman polven elokuvaohjaajien teoksia. Nostamme esiin myös vähemmistökansojen asioita. Venäjällähän asuu toistasataa eri kansaa. Haluamme tuoda festivaalille heidän kulttuuriaan ja kieliään. Vähemmistökansojen parissa tehdään nyt aika hyvää elokuvaa.”

Mitkä ovat venäläläisen elokuvan ominaispiirteet?

”Elokuvissa on usein toista maailmansotaa tai dekkaritarinoita. Tietysti Venäjällä tehdään myös komediaa, mutta sen tuominen Suomeen on vaikeaa, koska huumori on niin kulttuurisidonnaista. Venäläiset komediat eivät välttämättä naurata suomalaisia.”

Mikä sinua kiehtoo venäläisissä elokuvissa?

”Visuaalisuus ja näyttelijäntyö. Pidän myös siitä, että venäläiset elokuvat porautuvat usein syvemmälle kuin amerikkalaiset viihde-elokuvat. Osaaminen on huikealla tasolla. Elokuvia katsoessa voi levätä tai jopa tavallaan meditoida.”

Kino Lokakuu -festivaali 21.2. saakka. Liput 7 e. kinolokakuu.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit