Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haminan satama suljetaan – Jäät pysäyttivät Ruotsin-laivat

Ihmiset
 
HS
V. K. Hietanen
Autolautta "Nordia" on jäällä ja viimalla kalskahtavasta nimestään huolimalla "jäässä" Turussa. Se saapui tiistain vastaisena yönä Turkuun, eikä enää lähtenyt uudelleen matkalle Ruotsiin.
Autolautta "Nordia" on jäällä ja viimalla kalskahtavasta nimestään huolimalla "jäässä" Turussa. Se saapui tiistain vastaisena yönä Turkuun, eikä enää lähtenyt uudelleen matkalle Ruotsiin. Kuva: V. K. Hietanen

Merenkulkuhallitus päätti tiistaina sulkea Haminan sataman ensi perjantaina, ja keskittää itäisen Suomenlahden liikenteen Kotkaan. Jääpihtien puristus rannikoilla kiristyi, sillä laivoja vastaanotetaan enää satamarintamalla Naantali–Kotka.

Suomen ja Ruotsin välinen laivaliikenne päättyi myös tiistaina tehdyn päätöksen mukaisesti. Matkustajaliikenne länteen hoidetaan nyt lentoteitse, ja lisävuoroihin on turvauduttu. Laivaliikenne aloitetaan heti kun jäätilanne sen sallii.

Raamattu ja Shakespeare taas venäläisten kirjojen edellä 

YK, New York, 15. 2.

(New York Times)

Raamattu ja Shakespeare ovat äskettäin jälleen sivuuttaneet neuvostopolitiikkojen teokset maailman suosituimpina käännöskirjoina oltuaan vuosikausia niistä huomattavasti jäljessä. YK:n julkaisemat tilastot osoittavat, että Hrushtshevin ja Leninin kirjoituksia julkaistiin vielä vuonna 1962 useammilla kielillä ja useammissa eri maissa kuin kenenkään muun kirjailijan teoksia.

Vuonna 1963 raamattu siirtyi jälleen johtoasemaan 185 käännöksellä 27 eri maassa William Shakespearen teosten ollessa toisella sijalla 159 käännöksellä 28 eri maassa. Hrustshevin kirjoituksia julkaistiin samana vuonna 155 eri kielellä 13 eri maassa ja Leninin teoksia 147 kielellä 15 maassa.

Pikku erehdyksiä

Parma, 14. 2. (STT–Reuter)

Italian virastokankeus esiintyi täydessä kukassaan Parman lähistöllä sijaitsevassa Colornossa viikonvaihteessa. Muuan 63-vuotias nainen meni lääkärin puheille ja esitti tälle sairausvakuutuskorttinsa. Lääkäri sanoi, ettei hän voi hoitaa naista, koska tämä on sairausvakuutustoimiston mukaan kuollut 25. marraskuuta viime vuonna.

Nainen meni nyt sairausvakuutustoimistoon, jossa pyydettiin anteeksi sattunutta erehdystä ja väitettiin, että 25. marraskuuta olikin kuollut lääkäri, jonka luota nainen juuri tuli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit