Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juha Väänänen: Tutustu ukuleleen

Ihmiset
 
Johanna Konu
Juha Väänänen
Juha Väänänen Kuva: Johanna Konu

Tänään Keravan kirjastossa kuullaan Uket-yhtyeen ukulelekonsertti. Jos ilmoittautuu etukäteen, on myös mahdollisuus kokeilla soittamista itse.

Mitä yhtyeenne aikoo tehdä kirjastossa, Juha Väänänen?

”Me pidämme pienen konsertin, jossa soitamme erilaisia musiikkityylejä ukulelella. Näytämme, kuinka monipuolinen soitin ukulele on. Se ei ole mikään hupijuttu, millaiseksi se valitettavan usein kuitataan. Nythän on jonkinlainen buumi, koska musiikinopettajat ovat huomanneet, kuinka soitinta voi käyttää opetuksessa.”

Millaisen neuvon antaisit ensimmäistä kertaa soitinta kokeilevalle?

”Ei oikeastaan tarvitse muuta kuin hyvää mieltä. Workshopin jälkeen jokainen osaa yhden tai kaksi kappaletta riippumatta siitä, kuinka epämusikaaliseksi itseään väittää. Kaikki oppivat kirjoittamaan ja lukemaan, samalla tavalla soittamaan voi oppia lahjakkuuteen katsomatta.”

Kuinka itse innostuit instrumentista?

”Tulen bluespuolelta, mutta asuessani Saksassa 1990-luvulla hankin heräteostoksena halvan ukulelen. Pian sen jälkeen ostin paremman. Kitara alkoi kerätä pölyä ja ukulele kiinnostaa sitä enemmän.”

Ukulele-paja ja konsertti Keravan kirjastossa (Paasikivenkatu 12, Kerava) klo 18. Vapaa pääsy. Oikaisu 17.2. klo 13.14: Juha Väänäsen nimi korjattu tekstiin ja kuvatekstiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit