Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olavi V avasi MM-hiihdot juhlaliputetussa Oslossa

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Suomen joukkue marssii ryhdikkäästi MM-hiihtojen avajaisissa kohti Oslon Kansallisteatteria, jossa värikkäitten ja omaleimaisten avajaisten varsinainen juhlatilaisuus vietettiin.
Suomen joukkue marssii ryhdikkäästi MM-hiihtojen avajaisissa kohti Oslon Kansallisteatteria, jossa värikkäitten ja omaleimaisten avajaisten varsinainen juhlatilaisuus vietettiin. Kuva: Lehtikuva

Norjan kuningas Olavi V julisti hiihdon XXVI MM-kisat avatuiksi eilen Oslon Kansallisteatterissa pidetyssä kisojen juhlallisessa avajaistilaisuudessa.

Ennen Kansallisteatterin juhlaa suorittivat osanottajat avajaismarssin pitkin juhlaliputettua ja soihduin valaistua Oslon pääkatua.

Kruunuprinssi Haraldin tervetuliaispuheen jälkeen kuningas Olavi V suoritti kisojen virallisen avauksen.

Virallisten puheiden jälkeen vietiin avajaisjuhlat päätökseen varsin nykyaikaisin show-numeroin, joihin kuuluivat hiihtobaletti ja kisaiskelmä.

Varsinaiset kilpailut alkavat tänään 30 kilometrin hiihdolla, jossa suomalaisten hiihtomainetta puolustavat Kalevi Oikarainen, Arto Tiainen, Kalevi Laurila ja Eero Mäntyranta. - -

Aurinkoisen Kollenin rinteillä tekivät hiihtäjämme tuollaisen 10 kilometrin lenkin lähinnä voidekokeilujen merkeissä. Mäntyranta ja Oikarainen keskittyivät huomiseen sotaan omalla tavallaan: pari tuntia pujottelua oli heidän erikoispatenttinsa.

Eikä Veikko Kankkonenkaan ole ollut työtön. Hän on ryhtynyt eräänlaiseksi PR-mieheksi antamalla kaikille halukkaille – ja niitä riittää – lausuntoja kuinka suomalainen joka tapauksessa voittaa mäen maailmanmestaruuden.

Nuorten tatuointi kieltoon Tanskassa

Tanskan oikeusministeri Axel Nielseniä kehoitettiin hallituksen tiistaisessa istunnossa laatimaan lakiehdotus, jolla kielletään alle 18 vuoden ikäisten tatuointi. Rangaistuksena lain rikkomisesta olisi sakko tai vankeustuomio.

Lisäksi laki määräisi, että tatuointia saataisiin harjoittaa ainoastaan liikkeiden yleisinä aukioloaikoina.

Lakiehdotuksesta on pyydetty lausuntoja vankeinhoitolaitokselta, oikeuslääketieteelliseltä laitokselta ja nuorisohuoltoviranomaisilta, jotka kaikki kannattavat ehdotusta. Lausuntojen yhteydessä on todettu, että tatuointi saattaa edistää keltataudin leviämistä.

Asian johdosta tehty tutkimus osoittaa, että tatuoinnin ja epäsosiaalisen käyttäytymisen välillä vallitsee suuri korrelaatio.

Yleinen ”oikaisukampanja” alulle nyt myös Kiinan kirjailijapiireissä 

Hongkong, 16.2. (New York Times)

Kiinan lehdistö on syyttänyt kahta tunnettua kirjallista hahmoa ”puolueenvastaisesta” toiminnasta.

Historioitsijana tunnettu Pekingin varapormestari Wu Han ja johtava näytelmäkirjailija Tien Han, joka on myös kirjoittanut mm. Kiinan kansallishymnin sanat ovat molemmat ainakin ulkonaisesti palvelleet uskollisesti Pekingin hallitusta.

Viivästynyt hyökkäys heitä vastaan on tapahtunut keskuskomitean puheenjohtajan Mao Tshe-tungin henkilökohtaisesta aloitteesta. Kommunistipuolue on samanaikaisesti aloittanut yleisen ”oikaisukampanjan” kirjallisessa maailmassa. Uutistoimisto Uusi Kiina on ilmoittanut, että 160.000 kirjallisuus- ja taidetyöntekijää on lähtenyt tehtaisiin, maataloustyöhön ja puolustusvoimiin ”uudistamaan ajatteluaan”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit