Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuva-arvoitus: Kultapossukerhon kiertueella

Ihmiset
 
Pentti Koskinen
Pankkiasioilla näemmä ollaan, mutta missä ja milloin?
Pankkiasioilla näemmä ollaan, mutta missä ja milloin? Kuva: Pentti Koskinen

Lukijat hallitsivat viime viikon kuvatunnistuskisan kommervenkit suvereenisti.

Määräaikaan mennessä toimitukseen tuli yli sata vastausta, joista yhdeksän kymmenestä tiesi, että kuvatekstin kuvitteellinen lokki liiteli Sörnäisten suunnassa katsellen Hermanniin päin.

Ilmakuva oli otettu 19. marraskuuta 1971 ja se liittyi metron rakennustöihin. Louhintatyöt välillä Sörnäinen-Kamppi olivat juuri alkaneet.

Kuvan maisemat liittyvät myös Alpo Ruuthin läpimurtoromaaniin Kämppään vuodelta 1969, muistuttaa Arto Suninen.

”Kirjan päähenkilö Pera asui vanhempineen ja sisarineen kuvan pienen puistikon laidalla Pääskylänrinteessä suutariliikkeen takahuoneessa. Oikeassa alareunassa näkyy rakennus, jossa kämppä sijaitsi.”

Vuosina 1992–96 Eläinlääketieteellisen korkeakoulun kirjastonhoitajana toiminut Raisa Iivonen tunnisti vaivatta vanhan työpaikkansa.

”Puolipyöreä luentosali erottuu hyvin. Sen vasemmalla puolella oli apteekki ja Elintarvikehygienian laitos. Kolme siipirakennusta olivat Eläinsairaalan potilastilat, joita yhdisti Musta käytävä.”

Sittemmin EKK liitettiin osaksi Helsingin yliopistoa ja se sijaitsee nykyisin Viikissä.

Matti Lehtisen muistot seuduista liittyvät Lautatarhankadun jyrkkään mäkeen, jota pitkin kulkivat Kulosaaren bussit 1950-luvulla.

”Jännitystä aiheutti se, jaksaisivatko Tammelundin liikenteen vanhat ja varsin huonokuntoiset bussi ylös asti. Aina eivät jaksaneet.”

Tapio Heinäarolle kuvasta tuli mieleen ensiaskeleet työelämässä.

”Olin Vallilan alakoulussa Hämeentiellä. Myöhemmin yhdeksännellä luokalla olin työharjoittelussa teurastamossa kuvasta oikealle. Opinto-ohjaajani ei tainnut huonompaa pestiä pystyä keksimään – itse en teininä osannut työharjoittelupaikkaa hankkia”, kertoo Heinäaro.

Lukijakilpailun otsikon ”Tupakkamainos lintuperspektiivistä” oli tarkoitus harhauttaa lukijaa, mutta yllättävästi siitäkin tihkui tietoa. Mainos on alaoikealla vanhan kerrostalon päädyssä ja se näkyi idästä tulleille autoilijoille.

Seppo Niemi oli aikoinaan ulkomainosyhtiö BF-mainoksen verkostojohtaja. ”Mainospääty kuului yhtiömme verkostoon. Ennen tupakkamainosta päädyssä oli suoraan maalattuna kahdella värillä teksti ’Muista mitä muistat”. Tiedossani ei ole mitä tuotetta ko. mainos esitti. Sitten tupakan käyttö yleistyi ja Marlboro valtasi päädyn”, kirjoittaa Niemi.

”Tupakkamainoskielto vei pois mainoksen. Mallasjuoma (Lahtelainen) halusi tulla Koffin markkina-alueelle. Pääty kunnostettiin ja Lahden I sai olla siinä useiden vuosien ajan.”

Onnetar arpoi kirjapalkinnon saajaksi Kaj Lyytisen. Hän saa Pekka Tuomikosken toimittaman tietokirjan Suomi 1946 (Gummerus).

Tämän viikon kuva-arvoituksessa ollaan pankkiasioilla, mutta missä ja milloin? Entä onko paikka sinulle tuttu ja onko sinulla joitain siihen liittyviä muistoja?

Lähetä vastauksesi lauantaihin 20. helmikuuta mennessä osoitteeseen hs.ihmiset@hs.fi. Osallistujien kesken arvotaan kirjapalkinto.

Hannu Lindroos
Viime viikon ilmakuva oli otettu Sörnäisistä Hermannin suuntaan.
Viime viikon ilmakuva oli otettu Sörnäisistä Hermannin suuntaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit