Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Carl-Christian Rosenbröijer oli sanomalehtipaperin tuntija

Carl-Christian Rosenbröijer 1921–2015

Ihmiset
 
Jan Ehrnrooth Patrick Wrede
Carl-Christian Rosenbröijer
Carl-Christian Rosenbröijer

Kauppatieteiden maisteri Carl-Christian (Chris) Rosenbröijer kuoli 94 vuoden ikäisenä 30. joulukuuta 2015 lyhyen ja vaikean sairauden murtamana. Hän oli syntynyt Helsingissä 7. elokuuta 1921.

Rosenböijer kirjoitti ylioppilaaksi ruotsinkielisestä normaalilyseosta ja valmistui kauppatieteiden maisteriksi Hankenista.

Rosenbröijer osallistui jatkosotaan, ja hänet ylennettiin vänrikiksi ja myöhemmin luutnantiksi.

Chris Rosenbröijer toimi vuosikymmeniä paperiteollisuudessa, ja hänen panoksena sen tuotteiden, etupäässä sanomalehtipaperin, myynnissä oli merkittävä.

Hän aloitti työuransa 1946 Suomen Paperitehtaitten Yhdistyksessä (Finnpap) ja sitä lähellä olevissa yrityksissä.

Rosenbröijer eteni Finnpapin johtoon ja edelleen Finnpapin osasto 1:n eli sanomalehtipaperiosaston johtajaksi.

Kansainvälisissä tehtävissä Rosenbröijer toimi ensin yksitoista vuotta Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa ja siirtyi sieltä Lontooseen, mistä palasi Helsinkiin.

Alansa läpikotaisin tuntevana asiantuntijana ja luonteeltaan avoimena hänen oli helppo solmia tärkeitä suhteita suuriin lehtitaloihin ja muihin tärkeisiin asiakkaisiin.

Rosenbröijerille uskottiin lukuisia kunnia- ja luottamustehtäviä, joita hän työtehtäviensä ohella hoiti tunnollisesti ja paneutuen. Hän oli Suomen kunniakonsuli Kapkaupungissa, Suomalais-Amerikkalaisen kauppakamarin kunniapuheenjohtaja ja Svenska handelshögskolanin säätiön hallituksen jäsen.

Chris Rosenbröijerille myönnettiin useita kunniamerkkejä, ja hän sai Pepperdine University -yliopistossa USA:ssa arvonimen Doctor of Laws h.c.

Hän osallistui aktiivisesti Ritarihuoneen toimintaan ja kuului monta vuotta sen johtokuntaan sekä oli kahden aateliskokouksen puheenjohtaja.

Rosenbröijer oli kiinnostunut metsästyksestä ja kutsui usein ystäviään Kuusamon Rajalaan, jossa hänellä oli metsästysalueita. Kesälomillaan hän viihtyi perheen ja ystävien kanssa Turun saariston Gullkronassa ja harrasti innokkaasti veneilyä Sea Rose -moottoriveneellään.

Eläkkeelle siirryttyään Rosenbröijer asui perheineen Kauniaisissa ja piti jatkuvasti yhteyttä ystäviin ja vanhoihin työtovereihin.

Ystäväpiirin harvetessa hän ei halunnut eristäytyä vaan solmi aktiivisesti uusia ystävyyssuhteita. Torstai-iltaisin Rosenbröijer kävi Pörssiklubilla, jossa hän viihtyi ystäviensä seurassa vilkkaissa keskusteluissa.

Chris Rosenbröijeriä jäivät kaipaamaan neljä lasta perheineen sekä monet ystävät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit