Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laskiaismielisiä runsaasti liikkeellä tihkusateessakin

Ihmiset
 
HS
Ensio Ilmonen / Lehtikuva
Lakkia ja lapasta lenteli liukkaan mäen liukastelijoilta, muttei se missään tuntunut – eikä pikku kolhu pilannut laskiaisriemua. Yläpäässä oli jopa vauhdittajat kaupungin puolesta ja alapäässä sumanselvittäjät.
Lakkia ja lapasta lenteli liukkaan mäen liukastelijoilta, muttei se missään tuntunut – eikä pikku kolhu pilannut laskiaisriemua. Yläpäässä oli jopa vauhdittajat kaupungin puolesta ja alapäässä sumanselvittäjät. Kuva: Ensio Ilmonen / Lehtikuva

Liu-lau-laskiaista raikui Kaivopuiston täydeltä tiistaina.

Tihkusateessa vaelsi suuren liukumäen reunamille vähintään yhtä paljon laskiaismielisiä kuin muinakin vuosina – toista tuhatta kuitenkin.

Mäen yläpäässä oli kaksi kaupungin urheiluviraston miestä vauhdittamassa pieniä ja suuria laskijoita ja vauhdikkaan pikataipaleen loppusumaa selvittelivät valvojat tarpeen tullen.

Lakkia ja lapasta lennähteli riemun keskellä eikä pikku kolhu tuntunut missään.

Krapulanhoitoa aamuisin seitsemässä kaupungissa

Krapulaa potevat saavat nyt jo varhaisina aamutunteina hoitoa vaivoihinsa seitsemässä maamme kaupungissa, joissa toimivien A-klinikoiden yhteyteen on liitetty vakituinen krapulanhoito.

Maanantaiaamusta perjantaiaamuun klo 7–10 ovat A-klinikat auki nimenomaan krapulaisia varten.

Esikokeilussa on kuitenkin ilmennyt, ettei tämä sinänsä edistysaskel tyydytä ilmenneitä tarpeita. Tarvittaisiin lepotiloja, vuodesijoja, ympärivuorokautista päivystystä, sairaalan hoitomahdollisuudet huonoimmassa kunnossa oleville jne.

Helsingin A-klinikka on tehnyt ehdotuksen neljän vuodesijan saamiseksi sellaisia varten, joiden krapulatila vaatii muutaman päivän tarkkailua lääkkeiden käytössä.

Vakituinen krapulanhoito alkaa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Oulussa, Jyväskylässä ja Kotkassa sijaitsevilla A-klinikoilla.

Ne ovat auki klo 18:aan saakka ja mahdollisuus krapulanhoitoon on myös klo 10 jälkeen.

Palomaresin tytöt ”radioaktiivisia” 

Palomares, 22. 2. (AP)

Suuri ydinpommin etsintä on tunkeutunut maalaiskylien karnevaaleihinkin Palomaresin alueella, jossa USA:n etsintäsuunnitelmasta kertovat vitsit ja laulut olivat monien tilaisuuksien kohokohtana.

Karnevaaliasuihin pukeutunut naurava tyttöjoukko käyskenteli edestakaisin Huercal Overan kylässä maanantai-iltana laulaen:

”Palomaresin pojat eivät tahdo naimisiin, koska he sanovat tyttöjen olevan radioaktiivisia.”

Virallisesti ei ilmoitettu mitään edistystä tapahtuneen maalla ja meressä jatkuneissa ydinpommin etsinnöissä.

Ensimmäisen kerran nähtiin rannalta uusi syvälle sukeltava alus ”Cubmarine”.

Myöhemmin saatiin tietää, että Jon Lindbergh, joka on vedenalaiseen tutkimukseen erikoistunut insinööri ja kuuluisan ”Yksinäisen kotkan” poika, kuului tämän pienen sukelluslaitteen miehistöön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit