Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hehkuvia värejä ja tuulahdus mereltä

Stockmann ja Marimekko esittelivät kevään mallistonsa.

Ihmiset
 
HS
Pentti Koskinen / Lehtikuva
Äiti ja tytär punavalkoisissa sadeasuissa. Tyttösen housut ja takki sekä äidin takki muovikangasta ja äidin puku on froteeta. –Marimekko.
Äiti ja tytär punavalkoisissa sadeasuissa. Tyttösen housut ja takki sekä äidin takki muovikangasta ja äidin puku on froteeta. –Marimekko. Kuva: Pentti Koskinen / Lehtikuva

Hehkuvia värejä, ruutuja ja raidoituksia, pieniä pyöreitä kauluksia esiintyi sekä Stockmannin että Marimekon tämän kevään mallistossa. Usein esiintyi varsinkin ensiksimainitussa kokoelmassa sinisen, valkoisen ja punaisen yhdistelmiä. Tämän kokoelman suosikkimateriaalina on villa, mikä onkin luonnollista, sillä nyt esitellyt asut on suunniteltu nimenomaan kevättä varten, jolloin sää on vielä varsin oikullinen.- -

Erilaisten ruudutusten ja raidoitusten lisäksi esiintyi Marimekon raikkaassa ja merenhenkisessä kevät- ja kesäkokoelmassa runsaasti laine-, suomu- ja pallokuvioita.

Uutena materiaalina oli tämän vuoden kokoelmassa markiisikangas, josta on valmistettu takkeja, hameita ja pitkiä housuja. Markiisitakit oli vuorattu puuvillasatiinilla. Sadetakit, -hameet ja -puserot olivat puuvillakangasta, jonka päällä on muovikalvo.- -

Kokoelman aloittivat äidin ja tyttären sadevarusteet. Äidin sadetakki ja pikku tytön sadeasu olivat puna-valkoista pallokuvioista muovikangasta. Sama kuvio toistui äidin suorassa froteepuvussa.

Juhlavaa maria edustivat Ponttoni ja Poiju. Musta-valkoisesta pallokuvioisesta markiisikankaasta valmistettu cocktailtakki oli vuorattu valkoisella puuvillasatiinilla.

Armeija kaappasi vallan Syyriassa 

Beirut, 23.2. (AP)

Syyrian poliittinen kriisi puhkesi varhain keskiviikkoaamuna vallankumoukseksi ja Damaskuksen radio ilmoitti, että kenraali Amin Hafez oli syösty sosialistisen valtion päämiehen virasta.

Vallankumous osoittautui Syyriaa hallitsevan sosialistisen Baath-puolueen uudeksi sisäiseksi välienselvittelyksi ja oli ensimmäinen vallankumous Damaskuksessa lähes kolmeen vuoteen, sillä Hafez tuli itse valtaan Baath-puolueen kapinan ansiosta vuonna 1963. - -

Syyria on ollut sodan jälkeen sisäisesti levottomin kaikista Välimeren perukan arabivaltioista. Siellä on tapahtunut kahdeksantoista vuoden aikana yhtä monta vallankaappausta, joskin se on saanut arabisosialistisen baath-puolueen maltillisen siiven johtajan kenraali Amin Hafezin presidenttikautena pitää saman hallitussuunnan melkein kolme vuotta, kunnes eilinen kenraali Salah Jedidin johtama kaappaus syöksi hänet vallasta hallituksineen.

Turussa Suomen suurin kiskoilla kulkeva nosturi

Turku, keskiviikkona

Veturi nousi kevyesti ilmaan, teki kunniakierroksen nostajansa ympäri ja laskeutui kauniisti taas satamalaiturille katsojien suosionosoitusten säestämänä, mutta niinpä nostajana olikin Suomen suurin kiskoilla kulkeva nosturi, jonka Valmet Oy:n Pansion tehdas on rakentanut ja luovuttanut Turun satamalle.

Sen nostokyky on 60 tonnia 9,5–20 metrin ulottumilla, mutta erityisesti valvottuna nostona voidaan mennä jopa 75 tonniin, kuten koekäytössä on todettu.

Turun sataman kiireitä ja nosturin tarpeellisuutta osoittaa, että vain erikoisjärjestelyin saatiin aikaan keskiviikkona päivällä esittelytilaisuus nosturin oltua varsinaisessa nostotyössä tiiviisti koko aamupäivän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit