Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusia kahvilavaunuja tulee rautateillemme

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Uuden sulavalinjaisen kahvilavaunun ensimmäisiä asiakkaita Helsingin asemalla olivat nuoret herrat Jukka Rokka (vas.) ja Ilkka Saukkonen, jotka saivat kuppinsa täyteen tarjoilija Sirkka Niemisen kahvikannusta.
Uuden sulavalinjaisen kahvilavaunun ensimmäisiä asiakkaita Helsingin asemalla olivat nuoret herrat Jukka Rokka (vas.) ja Ilkka Saukkonen, jotka saivat kuppinsa täyteen tarjoilija Sirkka Niemisen kahvikannusta. Kuva: Lehtikuva

Valtionrautateille on valmistunut kaksi uutta teräsrakenteista toisen luokan päivä- ja kahvilavaunua.

Toinen vaunu on perjantaista alkaen Tampereen pikajunassa ja toinen Turun laivapikajunassa.

Vaunujen keittiö on täydellisempi kuin vanhoissa kahvilavaunuissa, joten niitä voidaan käyttää ravintolavaunuina. Turun junassa vaunu onkin sellaisena.

– Uudentyyppisiä vaunuja on tilattu Pasilan konepajalta yhteensä kuusi, kertoi liikennetarkastaja Jouko Kaste torstaina pidetyssä esittelytilaisuudessa.

– Uudessa tyypissä, joka on tavallaan teräsrakenteisten matkustajavaunujen muunnos, matkustajaosasto on tyyliltään samanlainen kuin yleensä teräsrakenteisissa matkustajavaunuissa. Vaunun keittiö- ja kahvilaosastojen sisustus poikkeaa jonkin verran vastaavien puurakenteisten vaunujen sisustuksesta.

Kahvilaosastoja on kaksi, joista toinen on tupakoimattomille ja toinen tupakoiville.

Poliisi saa runsaasti postia Bodom-murhista

– Bodomin murhajuttu pitää jatkuvasti yleisön mielenkiinnon vireillä, sillä poliisille on tullut paljon postia, kertoi keskusrikospoliisin päällikkö Pentti Ylösjoki.

Kaikki vihjeet seulotaan tarkasti ja tarpeen mukaan asetamme miehiä lisää tutkimaan tätä juttua.

Tällaisen vanhan rikoksen tutkiminen on jo vaikeanpuoleista palapeliä, mutta jonain päivänä meillä saattaa olla kuva valmiina, jolloin rikos selviää.

Hypnoosikokeet merkitsevät uutta menetelmää kuultaessa niitä kolmea silminnäkijää, jotka ovat nähneet paikalla liikkuneen miehen.

Koe on suoritettu jo yhdelle silminnäkijälle, joka oli surma-aamuna onkimassa Bodom-järvellä.

Tuntikellojen käyttö yleistyy

Yhä useammat laitokset ovat ryhtyneet käyttämään tuntikelloja, joilla tarkkaillaan työntekijäin mahdollisia myöhästymisiä ja työaikoja, kerrottiin alan tuontiliikkeistä.

Tuntikellojen käyttö näyttää lisääntyneen vuosi vuodelta.

Alkuaikoina niitä hankkivat pääasiassa tehdaslaitokset, mutta viime vuosina ovat myös yhä useammat konttorit ryhtyneet käyttämään kelloja.

Ruotsissa on suoritettu tuntikellojen käyttöä koskevia tutkimuksia ja tällöin on todettu niiden huomattavasti vaikuttaneen työntekijäin säännöllisyyteen.

Suomessa ei tiettävästi vielä ole tehty laajempia tutkimuksia tuntikellojen vaikutuksesta työaikoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit