Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruokalista pakasteista Rauman yhteiskoulussa

Ihmiset
 
HS
Maamme ensimmäisenä kouluna on Rauman yhteiskoulu ottanut kokeilumielessä käyttöön ruoan valmistuksessa mikroaaltouunit. - Ensimmäisen "mikroaterian" valmistumista seuraavat emäntä Saara Raitanen ja rehtori Jarl Nyfors.
Maamme ensimmäisenä kouluna on Rauman yhteiskoulu ottanut kokeilumielessä käyttöön ruoan valmistuksessa mikroaaltouunit. - Ensimmäisen "mikroaterian" valmistumista seuraavat emäntä Saara Raitanen ja rehtori Jarl Nyfors.

Rauma, lauantaina (PA)

Maamme ensimmäisinä koululaisina aterioivat Rauman yhteiskoulun oppilaat uudessa kouluruokalassaan mikroaaltouuneilla lämmitettyjä pakasteruokia.

Uuden koulusiiven ja oppilasruokalan saanut oppikoulu on kokeilumielessä päättänyt laatia ruokalistansa pelkästään pakasteista.

Uunit valmistavat pakasteet parissa minuutissa ja oppilaat saavat ruokansa tuoreena.

Aterian on laskettu maksavan noin 90 penniä, kun sen kera on myös maitoa. Hinta on hieman nykyistä kouluateria-annosta kalliimpi, mutta aterian ravintoarvo ja maittavuus korvannevat eron.

Ghanassa on tilanne rauhoittumassa

Presidentti Nkrumahin syrjäyttäminen vallasta näyttää jo täysin varmalta. Tähän suuntaan viittaavat Ghanan Pekingin suurlähetystön toimenpiteet: Nkrumahin kuva on poistettu ja lähetystö ottaa käskyjä Accrasta vallan kaapanneelta ryhmältä.

Pohjois-Vietnamin hallitus on myös tehnyt tilanteesta omat johtopäätöksensä ja lykännyt Nkrumahin suunniteltua vierailua. Mielialat tapahtumien keskuksessa ovat myönteisiä kansalliselle vapautusneuvostolle.

Riemuitsevat ylioppilaat marssivat lauantaina Accran kaduilla heiluttaen palmunoksia ja laulaen vapauslauluja ylistykseksi vallankaappaukselle, joka johti presidentti Kwame Nkrumahin vallasta syöksyyn.

Ylioppilaat kantoivat julisteita, joissa luki ”Vapauden uudelleensyntyminen”, ”Neuvostoliittolaiset ja kiinalaiset, menkää kotiin”, ”Varkaat hirteen” ja ”Sulkekaa aatteellinen instituutti”.

Ruotsin valmisvaateteollisuus siirtää tuotantoaan ulkomaille

Tukholma, 26.2. (Maija-Liisa Heini)

Toistakymmentä Ruotsin valmisvaateteollisuuden yrittäjää on siirtänyt osan tuotannostaan Ruotsin rajojen ulkopuolelle, ja ilmiö on vähitellen saamassa yhä laajemmat mittasuhteet.

Ensi sijassa ovat alan ruotsalaisten yrittäjien katseet kääntyneet Portugaliin, minne esim. Ruotsin suurin paitatehdas Melka on rakennuttanut uuden tänä keväänä vihittävän tehtaan. Muita suosittuja maita ovat Italia, Hollanti, Länsi-Saksa ja Tanska.

Melkan uusi tehdas, jonka tuotannoksi on jo ensi vuonna suunniteltu 1,4 milj. paitaa, sijaitsee Lissabonin ulkopuolella. Noin puolet sen tuotannosta on tarkoitus myydä Ruotsiin, toinen puoli ohjataan muihin Efta-maihin. Melka, joka on Mölnlycken tytäryhtiö, valmistaa vuodessa kaikkiaan noin 2 milj. paitaa – Ruotsin kokonaistuotanto on 7,5 milj. paitaa.- -

Mainittakoon, että Portugalissa on tuntipalkka valmisvaatealan tehtaissa noin viidesosa Ruotsin tasosta, minkä lisäksi yhä kasvava työvoiman puute on kääntänyt esim. juuri Mölnlycken piirissä katseet Portugaliin. Kun Melka perusti tehtaan Portugaliin, päätti se lopettaa Skarassa, Ruotsissa, sijaitsevan paitatehtaan toiminnan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit