Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elintarvikealalla osittainen sopimus

Kaksivuotisesta työehtosopimuksesta päästiin yksimielisyyteen Työnantajain yleisen ryhmän ja kommunistijohtoisen Elintarviketyöläisten liiton välillä.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Lihakirves on lyöty pölkkyyn odottamaan töiden jatkumista Helsingin Kauppiaiden makkaratehtaalla. Elintarvikealan pistelakkoilu aloitettiin maanantaina kuu dessa tuotantolaitoksessa.
Lihakirves on lyöty pölkkyyn odottamaan töiden jatkumista Helsingin Kauppiaiden makkaratehtaalla. Elintarvikealan pistelakkoilu aloitettiin maanantaina kuu dessa tuotantolaitoksessa. Kuva: Lehtikuva

Suurta osaa elintarviketeollisuudesta koskevasta kaksivuotisesta työehtosopimuksesta päästiin maanantaina yksimielisyyteen Työnantajain yleisen ryhmän ja kommunistijohtoisen Elintarviketyöläisten liiton välillä.

Liiton maanantaiaamuna aloittamat pistelakot kuudessa tuotantolaitoksessa koskevat liiton ilmoituksen mukaan noin 800 työntekijää. Lakkojen tuntuvasta laajentamisesta 15. maaliskuuta tehty päätös on edelleen voimassa.

Työnantajain yleistä ryhmää koskeva lakko siirrettiin sunnuntain myöhäisneuvotteluissa torstaiksi. Lakon uhka ei vielä poistunut, vaikka sopimuksesta päästiinkin yksimielisyyteen neuvottelijoin kesken. Elintarviketyöläisten liitto toimittaa sopimuksesta keskiviikkona jäsenäänestyksen, ja jos sopimus hyväksytään vedetään lakonuhka pois keskiviikkoiltana.

Helsingille uimahalli

Yrjönkadun Uimahalli siirtyy tiistaina kaupungin omistukseen, mutta kiinteistö jää SVUL:lle vuokralle 1. 4 1967 saakka ja laitoksen uimahallit, saunat ja tennishallit jatkuvat entisellään.

SVUL muuttaa liittoineen uuteen toimitaloonsa Töölön Urheilutaloon vuoden kuluttua. Yrjönkadun viihtyisä uimahalli on maamme ensimmäinen ja se valmistui 1928. SVUL:n omistukseen se siirtyi 1954.

Tansania tyytyväinen pohjoismaisen projektin vaikutuksiin

Suomen antamaa kansainvälistä kehitysapua ei voi parhaalla tahdollakaan väittää kovin merkittäväksi, mutta ilmeistä on, että ne vähäiset varat, joita toimintaan on osoitettu, on sijoitettu tarkoituksenmukaisella tavalla. Suomi on antanut kehitysapua lähinnä yhteispohjoismaisen Tansanian kehitysprojektin puitteissa. Projektin onnistumisesta kertoo se, että Tansanian presidentti, tri Julius Nyerere toivoo pohjoismailta uutta nyt toteutettavana olevan kaltaista kehitysprojektia.

Pohjoismaiden osuus on noin kymmenesosa koko Tansanian vastaanottamasta kehitysavusta, toteaa maisteri Jaakko Iloniemi.

Hän kuului pohjoismaiseen kehitysapuasiantuntijain valtuuskuntaan, joka kävi tutustumassa Tansaniassa toteutettavaan yhteispohjoimaiseen Kibaha-projektiin. Lisäksi matkalla tutkittiin uuden tansanialaisen projektin mahdollisuuksia.

Keniassa valtuuskunta pohjusti maaperää yhteispohjoismaiselle osuustoimintaprojektille.

Näiden tehtävien ohella maisteri Iloniemi tutustui myös YK:n Lähi-idän pakolaistoimintaan Libanonissa ja Jordaniassa. Suomi on näet rahallisesti avustanut kyseistä toimintaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit