Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jäätie Vaasasta Uumajaan tasoitusta vaille valmis

Merenkurkun jäätien tekijät ovat saaneet urakkansa alustavasti valmiiksi.

Ihmiset
 
HS
Pentti Pelkola
"Siperian lakeus on suuri..." mutta suurelta näyttää Merenkurkunkin jääkenttä kirkkaassa, silmiä häikäisevässä auringon paisteessa. Tämä tie on tällä hetkellä lyhin tie Ruotsiin Keski-Suomen korkeudella.
"Siperian lakeus on suuri..." mutta suurelta näyttää Merenkurkunkin jääkenttä kirkkaassa, silmiä häikäisevässä auringon paisteessa. Tämä tie on tällä hetkellä lyhin tie Ruotsiin Keski-Suomen korkeudella. Kuva: Pentti Pelkola

Vaasa, torstaina

Merenkurkun jäätien tekijät ovat nyt saaneet urakkansa alustavasti valmiiksi. Tieura on avattu koko 115 kilometrin matkalta Vaasasta Uumajaan asti. Jäljellä on vielä lopullinen tasoitustyö, joka kestänee muutaman päivän.

Aurausmiehistö lähti torstaina aamupäivällä Ruotsista takaisin kohti Vaasaa, mutta ei vielä iltaan mennessä ehtinyt perille. Vaasan rannikkovartiosto tähysti turhaan merelle Valassaaren kohdalla, mutta ei saanut auraajia näköpiiriinsä.

Vaasaan palaavien arveltiinkin ääneen leventämään ja tasoittamaan Heta valonheittäjien valossa.

Merellä oli jonkin verran sumua ja usvaa, mikä haittasi näkyvyyttä. Muuten päivä oli aurinkoinen ja lämpötila nollan tienoilla.

Puolet Pariisin sanomalehdistä siirtynyt pieneen painoasuun

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Pariisi, 3.3. (Lauri Karen)

Pariisin lehdistö, joka kummallista kyllä soittelee Ranskassa ainakin eräässä mielessä toista viulua maaseutulehdistön jättäessä sen yhteisissä levikkiluvuissaan kauaksi taakseen, on vaikeuksiensa jatkuessa tarttunut innokkaasti uuteen muotivirtaukseen.

Yhä useampi pääkaupunkilaislehti on siirtymässä Ranskassa ns. tabloidikokoon eli meikäläistä Ilta-Sanomia vastaavaan kokoon yrittääkseen estää painosmääriensä hupenemista ja koettaakseen jopa vallata lisäalaakin lehtien välisessä armottomassa kilpailussa.

Tämä pelastava oljenkorsi on nähty ainoana mahdollisuutena varsinkin ns. kansanomaisen lehdistön ongelmissa. -- Tämän muutoksen jälkeen julkaistaan tasan puolet Pariisin päivälehdistä pienessä painoasussa. Kaikkein kuuluisin näistä pienikokoisista lehdistä on luonnollisesti Le Monde, jota on luettu tabloidimuotoisena jo vuodesta 1945 lähtien ja joka on pienikokoisten lehtien joukossa aivan omaa luokkaansa. Se luetaan yleensä kuuluvaksi maailman kymmenen parhaan sanomalehden joukkoon, eikä sen sivuilta kannata ruveta etsimään sensaatioita.

Salon sairaanhoitajakoulussa neljä miestä

Yrittämisen halu on selvästi kasvanut koulussamme, kun miespuolisten sairaanhoitajaoppilaiden koulutus aloitettiin. Opintoihin on tullut mukaan eräänlaista ”sukupuolten välistä kilpailua”, totesi Salon sairaanhoitajakoulun johtajatar Aune Salomaa.

Koulussa opiskelee tällä hetkellä kahdella eri kurssilla neljä nuorukaista sairaanhoitajan ammattia yhdessä noin 60 tyttöoppilaan kanssa.

Mieshakijoita on eri kursseille löytynyt jatkuvasti. Hankaluuksia ei koulussa ole syntynyt, vaan yrittämisenhalu on koulussa huomattavasti parantunut.

Miessairaanhoitajille varmasti löytyy paikkoja maamme sairaanhoitolaitoksesta. Lähivuosina heitä tullaan todennäköisesti kouluttamaan huomattavasti nykyistä enemmän, sanoi johtajatar lopuksi.

Maassamme koulutetaan miehiä sairaanhoitajiksi Salon sairaanhoitajakoulun lisäksi myös muutamassa muussa sairaanhoitajakoulussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit