Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heath lupaa neuvotella ilman ehtoja EEC:hen liittymisestä

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Via Condottin komeilla carabinieripoliiseilla on kaunista katseltavaa. Italialaistähti Claudia Cardinale pistäytyi ostoksilla Rooman kuuluisalla kauppakadulla.
Via Condottin komeilla carabinieripoliiseilla on kaunista katseltavaa. Italialaistähti Claudia Cardinale pistäytyi ostoksilla Rooman kuuluisalla kauppakadulla. Kuva: Lehtikuva

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Lontoo, 5. 3. (Olavi Aarrejärvi)

Englannin seuraava konservatiivinen hallitus tulee neuvottelemaan Euroopan talousyhteisön jäsenyydestä ensimmäisen tilaisuuden tullen ilman ennakkoehtoja ja se aikoo luoda monella tavoin umpeen ”Englannin kanaalin” heti valtaan päästyään.

Tämä on lauantaina julkisuuteen annetun vaali- ja hallitusohjelman tärkein ulkopoliittinen ja Efta-maita sivuava kohta.

Puoluejohtaja Edward Heath esitteli lauantaina aamupäivällä kansainväliselle lehdistölle uuden ohjelman, jonka pääkohdat ovat Englannin taloudenhoidon ja talouden kohentaminen, ammattiliittojen uudelleenjärjestely uusien lakien pohjalta, sosiaalilainsäädännön uudelleenmuokkaaminen eniten tarvitsevien hyväksi, asunnonrakennustoiminnan lisääminen ja Englannin vieminen Euroopan talousyhteisön jäseneksi.

Kalevi Laurila valloitti vihdoinkin Salpausselän 

Lahti, lauantaina

(HS-kisatoimitus)

Tuoreet maailmanmestarit ja mitalimiehet olivat nauloja, jotka vetivät yleisöä Salpausselän hevosenkengän ympärille.

Yleisömäärä tänään, lähes 20.000, on näiden 41. Salpausselän hiihtojen toistaiseksi iloisin yllätys ja takasi oivallisen kisatunnelman, joka väkisinkin kohosi korkealle läpi sumuisen ja märän sään.

Päivän päälajista, 15 kilometrin hiihdosta, tuli juuri sellainen kutkuttavan jännittävä Suomen ja Norjan välinen valtataistelu, joka oli suoranainen jatko Oslon MM-päiville.

Se, että voitto tällä kertaa saatiin pysymään kotona, hullaannutti kisayleisön moneksi toviksi.

MM-kisojen kaksinkertaisen hopeamitalimiehen, Kalevi Laurilan, sisulataus oli taas tarpeeksi voimakas. Hänen voitontahtonsa riitti kaikille ja lähinnä Norjan Lorns Skjemstadille, joka hävisi kahdeksan sekuntia voittajalle.

Kotimaan varamies, Osmo Karjalainen, oli saanut rauhassa keskittyä ja hän pääsi ensimmäisen kerran palkintosijoille Lahdessa, kolmanneksi.

Norjalais-suomalainen vuorottelu jatkui seuraavilla sijoilla, sillä Erling Steineide oli neljäs, yllätysnimi, Joensuun rajavartija Keijo Luukkanen viides ja vasta kuudentena löytyy kolminkertaisen maailmanmestarin, Gjermund Eggenin nimi.

Berliinin muuri aukeaa jälleen kevään pyhiksi

Itä-Berliini, 5. 3. (Reuter)

Länsi-Berliinin ja Itä-Saksan kesken allekirjoitetaan ensi maanantaina sopimus, jonka nojalla länsiberliiniläiset voivat käydä tapaamassa kahtia jaetun kaupungin itäosassa asuvia sukulaisiaan pääsiäisenä ja helluntaina, ilmoitti Itä-Saksan uutistoimisto ADN torstai-iltana.

Sopimuksesta päästiin yksimielisyyteen Länsi-Berliinin edustajan Horst Kohlin ja Itä-Saksan valtiosihteerin Horst Korberin torstaisissa neuvotteluissa, sanottiin ilmoituksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit