Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Reipasta tahtia Selällä sateesta välittämättä

Ihmiset
 
HS
Ensio Ilmonen / Lehtikuva
Nimikirjoituksia vaaniskelevat pikkupojat tavoittivat saksalaisen mäenlaskijan Henrik Ohlmeyerin ammattikoulun pihalla, jossa mäkimies sai pysähtyä ja kirjoittaa nimensä riemastuneiden ihailijoiden ojentamiin nimikirjoituslehtiöihin.
Nimikirjoituksia vaaniskelevat pikkupojat tavoittivat saksalaisen mäenlaskijan Henrik Ohlmeyerin ammattikoulun pihalla, jossa mäkimies sai pysähtyä ja kirjoittaa nimensä riemastuneiden ihailijoiden ojentamiin nimikirjoituslehtiöihin. Kuva: Ensio Ilmonen / Lehtikuva

Lahti, perjantaina (Irene Huurre)

Lähes pari sataa diplomaattikunnan edustajaa eli enemmän kuin koskaan ennen oli ilmoittautunut sunnuntaivieraiksi Salpausselän kisoihin Lahteen, jotka tänään alkoivat reippaasti.

Sateesta eivät tänne jo ehtineet kisavieraat juuri paljonkaan näyttäneet välittävän, vaikka henkäisivätkin hiljaa mielessään kirkastumisen toivomuksia sinne Ilmatieteellisen keskuslaitoksen suuntaan.

Lahden Hiihtoseuran puheenjohtaja, konsuli Åke Wahlroos, joka tunnetaan parhaiten vain Mossena, liikuskeli eri puolilla kisakaupunkia ja kertoili mojovia juttuja afrikkalaisista villieläimistä, joita hän oli vuodenvaihteessa käynyt Johannesburgissa asuvan nuoremman poikansa avustuksella ampumassa. Totta kai puhuttiin myös vuoden 1972 talviolympialaisista. - -

Sataatuhatta katsojaa ja kymmentätuhatta autoa odotetaan näiksi päiviksi Lahteen eri puolilta Suomea. Savolaiset ovat ehtineet tänä vuonna ensimmäisinä kisakaupungin liikenneympyröille.

Eräs heistä sai lahtelaiset autoilijat kiihdyksiin törttöilemällä tänään aamutuimaan pahasti keskustan risteyksissä. Mutta savonmurteella annettu selitys oli niin vastustamaton, että koko jupakka suli ennen kuin oli kunnolla syntynytkään iloiseen hymyyn. - -

Kisaohjelmaan on lisätty uutena numerona lauantai-illaksi jännittävä jääshow, jonne nuorille mäkimiehille saapuvat palkintoja jakamaan itse Wirkola, Neuendorf sekä Sjöberg ja Lukkariniemi. Muutakin mukavaa ohjelmaa on tiedossa ja illan päätteeksi ammutaan 15 minuutissa ”Mersun” hinnan verran ilotulitusraketteja ilmaan.

Huvittelumahdollisuuksia on Lahdessa näinä päivinä valtaisasti ja tanssia saa vaikka koko yön. Emännät ovat varautuneet jättiläiskattiloin ja pannuin sekä täysinäisin ruokavarastoin. Vanha pieni putkakin on kisojen kunniaksi puhdistettu ja hankittu sinne uudet laverit ja poliisikuntaa lisätty lähes 60 miestä käsittävällä ulkopuolisella järjestyksenpitokaartilla.

Kolme taloa puretaan ”elokuvakorttelista”

Kolme taloa tulee purettavaksi Helsingin keskustassa olevasta ”elokuvakorttelista”, joka on Mikonkadun ja Vuorikadun välissä.

Suur-Helsingin Osuuskassasta kerrottiin, että ns. Heimolan talo puretaan mahdollisesti vuoden 1967 loppupuolella. Tässä talossa toimi aikoinaan eduskunta.

Toiseksi tulee purettavaksi ns. Lackmanin talo Mikonkatu 11:stä, ja parhaillaan käydään neuvotteluja Vuorikadun puolella olevan yhden talon osalta.

Koko korttelia ei kuitenkaan tulla purkamaan, vakuutettiin Suur-Helsingin Osuuskassasta, joka on näiden purkusuunnitelmien takana. Samalla tähdennettiin sitä, ettei Osuuskassalla ole edes mitään omistussuhteitakaan koko korttelin osalta.

Kaisaniemenkatu tulee kyllä säilymään sellaisenaan, samoin koko kortteli muiltakin osin, kerrottiin Suur-Helsingin Osuuskassasta.

Lackmanin ja Heimolan talon purkamista pitää valtion rakennustaidelautakunta erittäin valitettavana. Jo kulttuurihistoriallisista syistä olisi Heimolan talo säilytettävä, mutta myös Lackmanin taloa voidaan pitää erittäin arvokkaana, todettiin lautakunnasta.

Samalla huomautettiin, että kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten suojelemiseksi aikoinaan säädetty laki on tällaisissa tapauksissa kutakuinkin voimaton.

Helsingin koirakuri on tarpeeksi tiukka

Helsingissä tavataan hyvin vähän irrallaan juoksevia koiria, totesi apulaispoliisimestari Edvard Urja maatalousministeriön kehotettua poliisia valvomaan tiukasti koirakuria.

Jos koira tavoitetaan vapaana, se viedään Pengerkadun eläinasemalle. Mikäli sillä ei ole veromerkkiä, se voidaan lopettaa kolmen päivän sisällä, ellei omistajaa ilmaannu. Jos koiralla on kaulapanta, mistä nähdään omistaja, on asia helposti ratkaistu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit