Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijan työ auttoi yrityksiä

Ihmiset
 
Kimmo Sasi
Viveca Sasi
Viveca Sasi

Kauppatieteen tohtori Viveca Sasi (os. Ulfvens) kuoli nopeasti edenneeseen syöpään Tampereen keskussairaalassa 17. helmikuuta. Hän oli 62-vuotias, syntynyt Helsingissä 8. maaliskuuta 1953.

Sasi valmistui diplomiekonomiksi Ruotsalaisesta kauppakorkeakoulusta 1978. Hän työskenteli muun muassa valuuttapäällikkönä Tampellassa 1983–1993 ja teki kovasti töitä kansainvälisen rahoituksen saamiseksi kriisiytyvälle yhtiölle.

Tampereella Sasi osallistui erityisen aktiivisesti Tammerkosken nuorkauppakamarin ja Pohjois-Hämeen ekonomien toimintaan niiden hallituksissa sekä nais- ja ruotsinkieliseen yhdistystoimintaan.

Sasi siirtyi akateemiselle uralle 1995, ja siitä alkaen hän työskenteli Helsingin kauppakorkeakoulussa eri tehtävissä. Hän suoritti Helsingin Kauppakorkeakoulussa MBA-tutkinnon, jonka jälkeen Sasi työskenteli koulun MBA-ohjelman koordinaattorina.

Viveca Sasi väitteli tohtoriksi kansainvälisen liiketoiminnan alalta vuonna 2011. Tutkimus keskittyi resurssien vähyyteen ja siihen, miten ne vaikuttavat syntymästään globaaleihin yrityksiin eri olosuhteissa sekä ajan kuluessa, muuttuvilla markkinoilla, eri toimialoilla ja eri maissa.

Väitöskirja sai Suomen ulkomaankaupan Edistämissäätiön tunnustuspalkinnon parhaasta ulkomaankauppaan liittyvästä väitöskirjasta.

Väitöskirja on apu uusille yrityksille, jotka suuntaavat myyntinsä heti alusta pitäen kansainvälisille markkinoille.

Väitöskirjan jälkeen Sasi osallistui useisiin hankkeisiin kuten FIBO-projektiin, joka on pitkittäistutkimus suomalaisten yritysten kansainvälistymisestä. Tämä työ jäi kesken, mutta se vaikuttaa vielä pitkään yritysten kansainvälistymiseen.

Sasi solmi avioliiton kansanedustaja Kimmo Sasin kanssa vuonna 1997. Kimmo Sasin toimiessa ulkomaankauppaministerinä ulkoministeriössä Viveca Sasin kielitaidosta ja syvällisestä sivistyksestä oli suurta etua esimerkiksi diplomaattien tilaisuuksissa.

Yksi muistorikkaimpia tapahtumia oli American-Scandinavian säätiön 90-vuotisjuhla New Yorkissa 2000. Sasit edustivat Suomea pohjoismaiden kuninkaallisten ja Islannin presidentin joukossa.

Viveca Sasi oli yhteiskunnallisesti valveutunut ja antoi erittäin merkittävän tuen aviomiehensä poliittiselle työlle. Hänen silmäteränsä oli tytär Sara.

Viveca Sasi oli lojaali, vilpitön ja lämminhenkinen ihminen. Hän oli arvostettu työyhteisössään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit