Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veijo Hietala: Aitoja tunteita kansalle

Ihmiset
 
Pekka Elomaa
Veijo Hietala
Veijo Hietala Kuva: Pekka Elomaa

Tosi-tv:tä viimeiset 20 vuotta tutkinut Veijo Hietala luennoi tänään aiheesta Kavin yleisötilaisuudessa. Hietalan omia tosi-tv-suosikkeja ovat Big Brother, Amazing Race sekä Unelmien poikamies ja Unelmien poikamiestyttö.

Mistä asioista aiot puhua?

”Valotan tositelevision historiaa 90-luvun alusta tähän päivään ja syitä sen suosioon. Tosi-tv:n luultiin olevan ohimenevä ilmiö, mutta se ei osoita mitään häviämisen merkkejä. Päinvastoin, tosi-tv on valloittanut perinteisetkin tv-genret.”

Millä tavalla?

”Melkein kaikista perinteisistä tv-genreistä on tehty tosi-tv-versio. Esimerkiksi Unelmien poikamies ja Unelmien poikamiestyttö ovat tosi-tv-versioita saippuaoopperasta. Aikaisemmin joku kosi fiktiosarjassa, nyt kosinta tapahtuu oikeasti.”

Mihin tosi-tv:n suosio perustuu?

”Siitä on tullut yksi ohjelman tekemisen tapa: on fakta, tosi-tv ja fiktio. Elokuvissa on nähty näyteltyjä tunteita 1900-luvun alkuvuosista lähtien, mutta tänä päivänä ihmiset haluavat nähdä aitoja, oikeiden ihmisten tunteita.”

Tositelevision maailmat Kino Tuliossa (Sörnäisten rantatie 25 A, 5. krs, Helsinki) kello 16. Tilaisuuden järjestää Kavin radio- ja tv-arkisto. Vapaa pääsy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit