Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Beatrixin ja Clausin satumaiset häät vaimensivat mielipide-eroja

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Prinsessa Beatrix ja prinssi Claus katsovat hellästi toisiaan silmiin vihkitilaisuudessa Westerkerkissä.
Prinsessa Beatrix ja prinssi Claus katsovat hellästi toisiaan silmiin vihkitilaisuudessa Westerkerkissä. Kuva: Lehtikuva

Amsterdam, 10.3. (Olli Kivinen)

Hollannin tuleva kuningatar, kruununprinsessa Beatrix vihittiin torstaina avioliittoon länsisaksalaisen Claus von Amsbergin kanssa. Nämä jännityksellä odotetut häät vaikuttivat ulkonaisesti satukirjasta reväistyiltä, mutta tällä kertaa pelissä oli korkeat panokset. Niinpä Amsterdamin torstaisia häitä seuranneet uskoivat yleisesti, että tapahtumien kulku oli voitto sekä tulevalle kuningattarelle Beatrixille että myös Saksan ja Hollannin suhteille.

Kiihkeimmät hollantilaiset pitivät häiden aattonakin prinsessa Beatrixin päätöstä solmia avioliitto saksalaisen Claus von Amsbergin kanssa hallitsijahuoneen loppuna, mutta torstain tapahtumien kulku antoi toisenlaisen käsityksen, sillä mikään huomattava ryhmä ei järjestänyt avoimia mielenosoituksia, ja hääparia juhlittiin äänekkäästi.

Sosialistisuudestaan ja tasavaltalaisuudestaan tunnettu Amsterdam suhtautui kuitenkin pidättyvästi häämenoihin. Katujen varsille kertyi noin 250.000 katselijaa.

Satua oli joka tapauksessa enemmän kuin tarpeeksi juhlamenoissa ja kaupungin koristelussa. Lippu- ja kukkameri säkenöi kaikkialla, mutta vielä aattona paistanutta aurinkoa ei nähty vilaukseltakaan. Tämä vaikutti yhdessä television kanssa yleisökatoon ainakin yhtä paljon kuin poliittinen kaunakin. - -

Vuosi vuodelta kaunistuva kruununprinsessa Beatrix hymyili koko ajan niin kauniisti kuin vain morsian voi tehdä, eikä nuori aviomies jäänyt tässä suhteessa lainkaan jälkeen.

Viimeiseen asti salaisuutena pidetty morsiamen hääpuku aiheutti kaikkialla kohahduksen ja pohdintaa, sillä kangas oli tehty erityisesti tätä ainoata pukua varten. Se oli valkoista satiinia, joka oli koristettu samasta kankaasta puretusta langasta valmistetuin samettimaisin applikaatioin. Laahus oli 5 metriä pitkä ja lähes 3 metriä leveä.

Esplanadin päällystäminen säästäisi talot tärinältä

Pohjoisen Esplanadikadun päällystämisiä kiirehtii Grönqvistin taloyhtiö kirjelmässään, jonka se perjantaina jätti kaupunginkansliaan esitettäväksi kaupunginhallitukselle. Asfalttipäällystys tasoittaisi nykyisen epätasaisen nupukivipinnan ja vähentäisi siten talossa ilmenneitä tärinävahinkoja, tutkimuksen mukaan ainakin kymmenenteen osaan nykyisestä.

Kaupunki ei ole vielä varannut määrärahaa Pohjoisen Esplanadin päällystykseen tämän vuoden katurakennusohjelmassaan. Keskustan vanhan osan päällystystyöt muodostavat oman ongelmansa, koska nykyinen päällystysmateriaali kuuluu oleellisena vanhojen kaupunginosien arkkitehtoniseen olemukseen.

Suomen suurimman uimahallin rakentaminen alkaa elokuussa

Tikkurilaan rakennettavan Suomen suurimman uimahallin valmistelutyöt ovat jo meneillään, mutta varsinainen rakennustyö päästään alkamaan rahoituksen selvittyä vasta elokuussa.

Uimalan suunnittelu on suoritettu kunnan omana työnä arkkitehti Karl Haglundin johdolla. Sen kustannusarvio on 3,8 milj. mk. Halliin tulee 50 metrin radat ja 10 metrin hyppytorni.

Räjähdysmäisesti kasvava asutus asettaa kunnan sellaisten rakennusvelvoitteiden eteen, jotka lakkaamatta vaativat uudistuksia, kertoi Helsingin maalaiskunnan rakennustoimen päällikkö, insinööri Mauno Kiiskinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit