Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taina Elg Story

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Taina Elg Metro-Goldwyn-Mayerin elokuvatähtenä.
Taina Elg Metro-Goldwyn-Mayerin elokuvatähtenä. Kuva: Lehtikuva

”Se alkoi perhosesta” oli nimenä erikoisen hauskalla ja sympaattisella tv-ohjelmalla, josta kehittyi todellinen Taina Elg Show.

Juttu pohjautui Jutta Zilliacuksen kekseliääseen, veikeän hilpeään käsikirjoitukseen, joka luontevasti, ihastuttavasti kertoi meille Taina Elgin tarinan.

Taina ja Heikki Värtsi nähtiin kävelemässä talvisella Kauppatorilla, missä mustalaisnainen povasi Tainalle.

Sitten oltiin Jorma Lindforsin lavastamassa kotiympäristössä takkatulen ja teepöydän ääressä, Taina ja Heikki keskustelivat kodikkaasti, estottomasti Tainan urasta, katseltiin vanhoja valokuva-albumeja ja muisteltiin mukavia asioita. Tainan pikkutyttönä esittämää Perhosvalssia, jonka Lucia Nifontova oli hänelle opettanut ja jonka puvun pianistisukulainen oli ommellut – kuvassa näkyivät myös Tainan äidin ehdottomasti vaatimat villahousut.

– –

Herttaiseen, harmittomaan tunnelmaan sopi mainiosti Taina Elgin Raoul-pojan saapuminen kuvaan hiihtoasuisena, jonka jälkeen äiti ja poika yhdessä lauloivat sievän englantilaisen laulelman Leif Segerstamin säestämänä.

Olen harvoin nähnyt televisiossamme tämäntapaista show'ta, joka olisi toteutettu niin hyvällä maulla, niin elegantisti ja charmikkaasti.

Tietokoneita nykyisin jo 56 yrityksessä tai laitoksessa

Elinkeinoelämän eri toimialoista pankit ja vakuutuslaitokset käyttävät tietokoneiden suomia mahdollisuuksia eniten hyväkseen.

Teollisuus ja kauppa sekä korkeakoulut ja tutkimuslaitokset ovat seuraavina. Julkinen hallinto ja liikenne ovat vasta siirtymässä laajamittaiseen automaattiseen tietojenkäsittelyyn.

Lukumääräisesti eniten tietokoneita on kuitenkin teollisuuden piirissä.

Yrityksiä tai laitoksia, joilla on käytössään tietokoneita, on kaikkiaan 56, ilmenee Tietokoneyhdistyksen tekemästä tutkimuksesta.

Maidosta myydään 48,8 % pakattuna

Valmiisiin vähittäismyyntipäällyksiin pakatun maidon osuus oli kaupungeissa ja kauppaloissa 48,8 prosenttia kaikesta kulutusmaidosta, totesi eläinlääkäri T. J. Salmi Maitohygienialiitosta.

– Lukuun sisältyvät myöskin sairaalat, kunnallis- ja lastenkodit, varuskunnat yms. suurtaloudet, joissa käytetään yksinomaan irtomaitoa, joten myymälöiden kohdalla pakatun maidon osuus on vieläkin korkeampi.

– Valtaosa pakatusta maidosta myydään edelleen pulloissa ja tölkeissä. Viime vuoden lopulla ruvettiin Turussa myymään maitoa muovipusseissa, mikä pakkaustapa heti saavuttikin ostajien suosion.

Osaksi tämä johtunee siitä, että muovipussi on maitopakkauksista halvin. Niihin pakattu maito on pennin halvempaa litralta kuin pullomaito ja 2–3 penniä halvempaa kuin tölkkimaito.

Kananpoikatyttöjä nähdään Englannissa

Lontoo, 9. 3. (AFP)

Lisätäkseen kananmunien kulutusta kevätkauden aikana Englannin munienmarkkinoimislautakunta aikoo käyttää kananpojiksi puettuja tyttöjä, joiden tehtävänä on kierrellä englantilaisperheissä aamiaisaikaan kysymässä ”syöttekö parhaillaan munia?”.

Ne, jotka ovat juuri syömässä munia, saavat valtiolta punnan suuruisen palkkion ja ne, jotka eivät syö, saavat lahjaksi puoli tusinaa munia.

Tehtävään valitut 84 tyttöä, jotka ovat noin 20-vuotiaita, käyvät kodeissa 300 kaupungissa seitsemän ja yhdeksän välillä aamuisin ensi kuussa vietettävien kahden ”munaviikon” aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit