Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tallensi Suomen lähihistoriaa äänitteisiin

Rauno-Mikael Mäntsälä 1935–2016

Ihmiset
 
Arja Mäntsälä
Rauno Mäntsälä
Rauno Mäntsälä

Toimitusjohtaja Rauno-Mikael Mäntsälä kuoli pitkällisen sairastelun jälkeen 80-vuotiaana 7. helmikuuta Keravalla. Hän oli syntynyt 10. elokuuta 1935 Turun läänin Marttilassa.

Mäntsälä opiskeli agrologiksi, mutta suunnitelmat muuttuivat. Hän oli ensimmäisissä YK:n joukoissa Kyproksella vuosina 1965–1966, muutti Helsingin pitäjään ja toimi Grolier International -tiedekirjojen edustajana.

1970-luvun alussa Mäntsälä sai kipinän tuottaa äänitteitä Audiotuotanto Oy:n perustajana ja oli pioneeri kirjastojen av-määrärahojen ja av-tuotannon kehittelyssä. Suomalaiset kansanperinnesadut Hölmöläisistä eläinsatuihin ja eri maiden sadut avasivat polun laajempaan tuotantoon.

Ideoita Mäntsälältä ei puuttunut. Sota-ajan laulut, sotaorpojen ja veteraanien muistoista kertovat cd-äänitteet, kuten esimerkiksi Veteraanin iltahuuto, taltioivat lähihistoriaa.

Rauno Mäntsälä syntyi maanviljelijäperheeseen esikoisena, ja yhdeksän lapsen perhe kasvatti hänestä sosiaalisen ja urheilullisen miehen, jolle työnteko oli intohimoista ja perhepiiri, jossa kolme lasta ja lastenlapset rakkaita loppuun asti.

Myös sukuhistoria oli mieleistä Mäntsälä-sukuseurassa. Rauno Mäntsälän viimeinen toivomus oli tulla haudatuksi kotiseudun Marttilan kirkkomaahan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit