Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elias Edström: Tyyliteltyä teatteria

Millaista on perinteinen kiinalainen teatteri? Se selviää tänään Kanneltalossa.

Ihmiset
 
Mitro Härkönen
Elias Edström ohjasi Sigurd Ring -näytelmän ja myös näyttelee siinä.
Elias Edström ohjasi Sigurd Ring -näytelmän ja myös näyttelee siinä. Kuva: Mitro Härkönen

Kanneltalossa esitetään tänään Sigurd Ring -niminen Peking-ooppera, jossa kuningas Sigurd rakastuu ystävänsä Alfin sisareen. Esityksen ohjannut Elias Edström valmistui kesällä maisteriksi Kiinan kansallisesta teatteriakatemiasta.

Mitä Peking-ooppera tarkoittaa?

”Käytän itse mieluummin nimitystä perinteinen kiinalainen teatteri, koska ooppera voi sanana johtaa harhaan. Perinteisessä kiinalaisessa teatterissa eleet, puvut, ja meikit ovat todella tyyliteltyä ja liioiteltua. Näyttelijän keho on keskeisimmässä osassa, ei sanat.”

Miten innostuit tästä teatterimuodosta?

”Tutustuin Peking-oopperaan vuonna 2007, kun opiskelin Vaasassa fyysistä teatteria. Huomasin heti, että kyseessä on todella sivistynyt teatterimuoto. Joka ainoa ele, mitä näyttämöllä tapahtuu, on läpiajateltu ja harjoiteltu viimeisen päälle.”

Minkälaista Kiinassa oli opiskella?

”Rankkaa, mutta tosi kiinnostavaa. Opiskelimme ja treenasimme 50 tuntia viikossa. Opinnot olivat kiinaksi ja muut opiskelijat olivat kiinalaisia, joten pääsin kieleen ja kulttuuriin hyvin sisälle.”

Wusheng Company: Sigurd Ring Kanneltalossa (Klaneettitie 5, Helsinki) klo 19.00. Liput 15/10 euroa. Kiina-konsultti Veli Rosenberg kertoo illan esityksestä kahvilassa kello 18.15.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit