Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käpylän puutaloalueen vanhoilla rakennuksilla mahdollisuus säilyä

Ihmiset
 
HS
Matti Tapola / Lehtikuva
Puu-Käpylän talojen pihat ja kaupunginosaa halkovat kadut ovat herättäneet aina suurta ihastusta. Pian alue saa uuden asemakaavan, mutta se ei suinkaan merkitse sitä, että puutarhakaupunkina tunnetun Käpylän luonne muuttuisi.
Puu-Käpylän talojen pihat ja kaupunginosaa halkovat kadut ovat herättäneet aina suurta ihastusta. Pian alue saa uuden asemakaavan, mutta se ei suinkaan merkitse sitä, että puutarhakaupunkina tunnetun Käpylän luonne muuttuisi. Kuva: Matti Tapola / Lehtikuva

Puu-Käpylän kohtalo ratkeaa todennäköisesti tänä keväänä, jolloin arkkitehtien Ahti Korhosen ja Erik Kråkströmin kaupunginosaa varten laatima asemakaava joutuu kaupungin elinten käsiteltäväksi.

Helsingin rakennustarkastusvirastossa tehdään parhaillaan Käpylän vanhojen talojen kuntoa käsittelevää tutkimusta. Sen perusteella päätetään aikanaan, miltä Käpylä näyttää tulevaisuudessa.

Puu-Käpylään ei voida soveltaa tällä hetkellä mitään asemakaavamääräyksiä, koska niitä ei ole enää suuressa rakennusjärjestyksessä. Senkin tähden on kaupunginosan saatava uusi asemakaava, totesi asemakaavapäällikkö, arkkitehti Olavi Terho Helsingin kaupunginsuunnitteluvirastosta.

Uuden asemakaavan tarkoituksena ei ole kuitenkaan muuttaa Käpylän luonnetta. Se tekee tosin mahdolliseksi uusien rakennusten rakentamisen alueelle, mutta sen mukaan säilyvät myös vanhat rakennukset, jos asianomaiset yhtiöt haluavat ne säilyttää. Uuteen asemakaavaan sisältyy sitä paitsi pelkästään kaksikerroksisia rakennuksia.

Henkilöautokannan lisääntymistä pitää suurin osa tarpeellisena

Henkilöautojen määrän kasvua viime vuosina Suomessa pitää 56 prosenttia kansalaisista tarpeen vaatimana, mutta 38 prosenttia heistä katsoo kasvun olleen epätervettä pitäen sitä mm. tuhlauksena, tarpeettomuutena sekä liikenneonnettomuuksia lisäävänä. Tämä vähemmistö luonnehtii autoa mm. pyhäksi lehmäksi ja katsoo autokannan lisääntymisestä koituvan erinäisiä haittoja.

Tällaiseen tulokseen päädyttiin Suomen Gallup Oy:n helmikuussa tekemässä tutkimuksessa, jossa haastateltaville esitettiin seuraava kysymys: Kuten tiedätte, henkilöautojen lukumäärä on viime vuosina kasvanut voimakkaasti maassamme. Onko tämä kasvu mielestänne ollut epätervettä, tarpeen vaatimaa vai liian hidasta?

Lähes kaikissa vastaajaryhmissä oli enemmistö sitä mieltä, että autojen lisääntyminen on ollut tarpeen vaatimaa. Toiseksi yleisin oli vastaus ”epätervettä”. Liian hitaana piti autokannan kasvua l prosentti kaikista vastanneista, viisi prosenttia vastaajista ei osannut sanoa kantaansa.

Helsingissä vastaukset poikkesivat selvästi yleisestä suunnasta, sillä 48 prosenttia haastatelluista piti autojen lisääntymistä epäterveenä ja 47 prosenttia tarpeen vaatimana.

Muissa suurissa kaupungeissa sen sijaan 60 prosenttia katsoi kehityksen tarpeen vaatimaksi ja 34 prosenttia epäterveeksi.

Suurlähettilästä piristi uinti ”saasterannikolla”

Palomares, Espanja, 8.3. (UPI)

Yhdysvaltain Espanjan-suurlähettiläs Angier Biddle Duke sukelsi tiistaina Palomaresin edustalla Välimeren kylmiin laineisiin todistaakseen havainnollisesti, että alueella seitsemän viikkoa sitten tuhoutunut ydinpommikone ei aiheuta mitään terveydellistä vaaraa ja että meren rannikko on puhdas radioaktiivisesta saasteesta.

Suurlähettilään uintiseurueeseen kuului lisäksi kenraalimajuri Stanley Donovan ja useita Yhdysvaltain lähetystön virkailijoita.

Ennen uintia suurlähettiläs Duke sanoi: ”Amerikkalaiset ja espanjalaiset tiedemiehet ovat useaan otteeseen ilmoittaneet, että Palomaresin seudulla ei esiinny mitään vaaraa yleiselle terveydelle, eikä alueella ole havaittu jälkeäkään radioaktiivisesta säteilystä. Meidän täällä olomme ja uintiesityksemme pitäisi olla riittävä todistus alueen vaarattomuudesta.”

Useat valokuvaajat ikuistivat sen tapahtuman, kun suurlähettiläs ja hänen seurueensa sukelsivat rohkeasti Välimeren kylmiin aaltoihin.

Noustessaan vedestä suurlähettiläs sanoi: ”Tämä on kaunis ranta ja uinti oli erittäin virkistävä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit