Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Makuuvaunuissa kannatetaan vuoteiden uutta sijaustapaa

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Eino Leinon lähes unohtunut katsahdus puoluepoliittiseen maisemaamme v. 1905 herää henkiin Intimiteatterissa vaalien aattona 18.3.1966. ”Päivä Helsingissä” esitetään Pekka Lounelan (kuvassa takarivissä kesk.) näyttämösovituksena ja ohjaajavierailuna. Leino ei pitänyt knalleista eikä knallin kantajista, joita vuosisadan alun perhekuvassa edustaa Aimo Tepponen (edessä oik.) sangen vähän vapaamielisenä yliopettaja Lyynä.
Eino Leinon lähes unohtunut katsahdus puoluepoliittiseen maisemaamme v. 1905 herää henkiin Intimiteatterissa vaalien aattona 18.3.1966. ”Päivä Helsingissä” esitetään Pekka Lounelan (kuvassa takarivissä kesk.) näyttämösovituksena ja ohjaajavierailuna. Leino ei pitänyt knalleista eikä knallin kantajista, joita vuosisadan alun perhekuvassa edustaa Aimo Tepponen (edessä oik.) sangen vähän vapaamielisenä yliopettaja Lyynä. Kuva: Lehtikuva

Noin 75 prosenttia makuuvaunujen toisten luokkien matkustajista on sitä mieltä, että huovat olisi taitettava tavalliseen tapaan taivuttamalla niiden reunat joka puolelta, ilmenee VR:n tällä viikolla makuuvaunuissa suorittamasta tutkimuksesta.

Tutkimus aloitettiin maanantaina Helsingistä Ouluun, Kemiin, Kontiomäelle, Iisalmeen, Joensuuhun ja Savonlinnaan menevissä junissa.

Niiden toisten luokkien makuuvaunujen kolmesta vuoteesta sijattiin ylimmäinen ja alimmainen tähänastisella tavalla taittamalla huopa keskeltä kahtia, jolloin nukkumaan menijät joutuivat hajottamaan petinsä voidakseen kietoutua kunnolla huopaansa.

Keskimmäinen vuode sijattiin uudella tavalla eli samoin kuin ensimmäisten luokkien makuuvaunuissa.

Vaunuihin asetettiin kyselylomakkeita yleisön täytettäviksi.

Alustavien laskelmien mukaan noin 75 prosenttia matkustajista kannatti vuoteiden uutta sijaustapaa.

Kokeilu loppuu lauantaina.

Päivä Tallinnassa ilman viisumia

Ilman viisumia pääsevät matkustamaan Tallinnaan Kotkasta lähtevät risteilyjen osanottajat. Helsingistä Tallinnaan yhden päivän matkalle lähtevien ei myöskään tarvitse hankkia Neuvostoliiton viisumia.

Viisumivapaus ei kuitenkaan koske Tallinnassa useampia päiviä viipyviä matkailijoita. Ulkomaanpassi – joko henkilökohtainen tai seuruepassi – on oltava jokaisella Neuvostoliittoon matkustavalla.

Kotkasta järjestetään Tallinnaan kolmen päivän risteilyjä touko-heinäkuun aikana yhteensä yhdeksän. Matkat tehdään neuvostoliittolaisilla matkustaja-aluksilla ml. Estonia ja ml. Maria Uljanova.

Matkatoimistojen arvion mukaan tulee Tallinnassa käymään ensi purjehduskauden aikana ilman viisumia noin 18.000 suomalaista.

Uudenmaan maanteistä 50 % sorapintaisia

Vaikkakin Uudenmaan kaikki valta- ja kantatiet ovat öljysora- tai asfalttipintaiset, on silti 50 % läänin kaikista maanteistä sorapintaisia.

Vastaavasti voidaan todeta, että yli 96 % läänin paikallisteistä on sorapintaisia, sanoi dipl.ins. Pentti Piri puhuessaan Uudenmaan Maakuntaliiton johtokunnan kokouksessa.

Dipl.ins. Piri mainitsi, että viime vuoden päällystysohjelma käsitti noin. 430 km, mutta kuluvan vuoden työohjelma ei ole näin laaja.

– Piirin maantiesilloista, joita on noin 220 kpl, on vielä noin 10 % puusiltoja. Vastaavasti 185 paikallistiesillasta on peräti 57 % puusta rakennettuja. Painorajoitus on noin 10 % silloista.

– Huonon maineen saaneita rautatien tasoristeyksiä on Uudenmaan maanteillä peräti 57, kun ylikulkusiltoja on 31.

Jätteet pakettiin jo keittiössä

Pakkausten käyttö lisääntyy jatkuvasti valintamyymälöiden yleistyessä. Pakkausten lisääntyessä on herännyt vilkas keskustelu jätteiden hävittämiseen liittyvistä kysymyksistä.

Mitä lujempi pakkaus, sitä vaikeampi se on hävittää.

Jo varsin pienessä piirissä, siis kotona, tulee entistä useammin esille kysymys minne nämä tyhjät pakkaukset pannaan.

Varsin selvästi tämän huomaavat omakotitaloissa ja maaseudulla asuvat, totesi osastopäällikkö Hilja Lahti pakkauspäivän panelikeskustelussa, jossa käsiteltiin pakkausjätekysymystä kodissa ja julkisessa puhtaanapidossa.

– Puhutaan niin monen muun asian yhteydessä perheenemäntien valistuksesta ja kasvatuksesta. Eikö tämäkin ala olisi huomioitava. Juuri näiden jäteongelma nousee usein esille pienissä ja ahtaissa keittiöissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!