Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksesta esitetyt mielipiteet riippuvat vastaajan puoluekannasta

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Näköhäiriöksi keväisellä maantiellä voisi luulla tätä op-muodikasta tyttölasta, jonka aurinkolasitkin myötäilevät nykymuodin linjoja.
Näköhäiriöksi keväisellä maantiellä voisi luulla tätä op-muodikasta tyttölasta, jonka aurinkolasitkin myötäilevät nykymuodin linjoja. Kuva: Lehtikuva

Virolaisen hallitus sai yleisimmäksi arvosanakseen ”melko hyvän” helmikuussa toimeenpannussa gallup-tutkimuksessa, jonka mukaan eri väestöryhmistä olivat hallituksen asiainhoitoon eniten tyytyväisiä maanviljelijät ja vähiten työväestöön kuuluvat.

Tutkimuksen teki Suomen Gallup Oy esittämällä 1.504 umpimähkäisesti valitulle henkilölle kysymyksen, miten hyvin tai huonosti mielestänne nykyinen hallitus on hoitanut asioita.

Kaikista vastanneista 3 prosenttia sanoi ”erittäin hyvin”, 55 prosenttia ”melko hyvin”, 31 prosenttia ”melko huonosti” ja 8 prosenttia ”erittäin huonosti” – 3 prosenttia vastanneista ei osannut määritellä kantaansa.

Vastauksissa tuli ilmi melkoisia eroja kun ne ryhmiteltiin vastanneiden ammatin, tuloluokan, iän ja kotipaikan mukaisesti.

Erittäin hyvin sanoi hallituksen hoitaneen asioita 9 prosenttia maanviljelijöistä, 3 prosenttia johtavaa työtä tekevistä ja 2 prosenttia työväestöstä sekä toimihenkilöistä.

Yhden tunnin koulupäivä

Tänä keväänä koululaiset joutuvat menemään kouluun kokonaiseksi tunniksi vielä helluntain jälkeen, joka sattuu toukokuun 29. ja 30. päiviksi. Asetuksen mukaan koulutyö päättyy toukokuun viimeisenä arkipäivänä eli tänä vuonna toukokuun 31. päivänä.

Kouluhallitus on ilmoittanut, ettei koulutyötä lopeteta lauantaina eli toukokuun 28. päivänä, koska asetusta ei haluta muuttaa.

Oppikoulujen rehtorit ovat esittäneet järkevämpää ratkaisua eli koulutyön lopettamista jo mainittuna lauantaina, mutta kouluhallitus ei halua keskustella tällaisesta vallankumouksesta.

On tietenkin totta, ettei kouluhallitus voi tehdä päätöstä koulutyön lopettamisesta asetuksen vastaisesti, mutta kouluhallitushan tietää, että sillä on valta tehdä valtioneuvostolle esitys asetuksen muuttamisesta.

Se ei kuitenkaan halua sitä tehdä, koska oppikoulujen työvuosi on meillä muutenkin lyhyempi kuin missään muussa pohjoismaassa ja lyhyempi kuin kansakouluissakin.

Lisäksi muutos aiheuttaisi kahden muun asetuksen muuttamisen.

Ruotsalaisnäkemys roolikeskustelusta

Viisi housuihin ja saappaisiin pukeutunutta naisamatsonia, jotka laulavat Maamme-laulua marssiessaan aseinaan vispilä, kaulin, tuttipullo, kauha ja leikkuuveitsi on Dagens Nyheterin piirtäjän näkemys suomalaisen sukupuoliroolin ympärillä käydystä naisten ”taloudenpitovelvollisuutta” koskevasta keskustelusta.

Kuva ja suomalaisesta mielipiteidenvaihdosta laadittu selostus on julkaistu lauantaina Dagens Nyheterissä ja tuskin erehtyy, jos väittää, että suomalaisella maaperällä tästä muodissa olevasta aiheesta käyty keskustelu nostaa monta ”vapaamielistä” ihoa kananlihalle Ruotsissa, joskin se toisaalta epäilemättä ns. vanhoillisissa piireissä saa osakseen ellei muuta niin hiljaisen hyväksymisen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!