Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin vesiulkoilualueen suunnitteleminen aloitetaan

Hietarannan edustan saarista kaavaillaan vesiulkoilualuetta.

Ihmiset
 
HS
Pertti Jenytin / Lehtikuva
Venepaikkana käytetty Taivallahden poukama joutuu vesiulkoilualueen suunnittelun yhteydessä uudelleenjärjestelyjen kohteeksi ja huonokuntoiset laiturit siirretään mahdollisesti toisaanne.
Venepaikkana käytetty Taivallahden poukama joutuu vesiulkoilualueen suunnittelun yhteydessä uudelleenjärjestelyjen kohteeksi ja huonokuntoiset laiturit siirretään mahdollisesti toisaanne. Kuva: Pertti Jenytin / Lehtikuva

Hietarannan päässä olevista saarista Kesärantaan asti ulottuvan alueen suunnitteleminen vesiulkoilualueeksi aloitetaan näinä päivinä. Helsingin kaupungin urheilu- ja ulkoiluvirasto neuvottelee näet vielä tämän viikon aikana kaupunkisuunnitteluviraston kanssa alueen ympäristön yksityiskohtien järjestämisestä. Lohjan Kalkkitehdas Oy Ruduksen betonitehtaalle on vuokrattu 75 vuodeksi alue Ruoholahdesta Kellosaaren itäpuolelta, ja tehdas joutuu muuttamaan sinne kesäkuussa. -- Taivallahden venelaitureiden uudelleen järjestämisestä, Taivalniemen puistosuunnitelmasta ja liikennekysymyksistä.

– Kesärantaa vastapäätä sijaitseva Rajasaaren itäranta kuuluu myös vesiulkoilualueeseen. Se ja saaren pohjoispäässä oleva puisto on tarkoitus siistiä, ja itärannan puolelle rakennetaan mahdollisesti venelatureita.

Norjattaren hälylausunto

Meksikon pääkaupungissa on käynnissä kiivas moraalia koskeva väittely, jonka on aloittanut komea norjalainen vaaleaverikkö, 21-vuotias näyttelijätär Eva Norwind. Tämä on esittänyt eräitä häkellyttävän suorasukaisia mielipiteitä syntyvyyden säännöstelystä ja sukupuoliasioista yleensä.

Espanjalaissyntyinen televisiokuuluttaja Paco Malgesto on haastatellut näyttelijätärtä. Norwind sanoi syntyvyyden säännöstelyn olevan välttämätöntä varsinkin köyhissä perheissä. Hän ei myöskään sanonut näkevänsä mitään väärää siinä, että naiset ”kokeilevat miehiään” ennen naimisiinmenoa. Hän lisäsi kuitenkin, että meksikolaiset miehet ”haluavat mennä naimisiin vain neitsyen kanssa”.

Hälinä alkoi, heti seuraavan päivän iltalehdissä, jotka ovat omaksuneet perinteelliseksi tehtäväkseen kaupungin moraalin vartioinnin. ”Skandaalimainen hyökkäys meksikolaista kotia vastaan”, kuului eräs otsikko. ”Säädytön televisio-ohjelma”, sanottiin eräässä toisessa.

Lehdet vaativat tapauksen johdosta hallituksen tutkimusta sekä moraalisäädöksiä radio- ja televisiolakiin. Paco Malgesto puolestaan selitti: ”Monet ihmiset ovat soittaneet minulle ja onnitelleet Evan haastattelun johdosta, myös jotkut television johtajat ja hallitusvirkailijat.” Eva itse oli hieman hämmentynyt aiheuttamastaan kohusta ja sanoi: ”Yritin vain puhua täysin vakavasti, koska vihaan nähdä niin paljon hylättyjä naisia."

Tiimalasit mittaavat puheluja Westfalenissa

Münster, Saksa, 14. 3. (AP)

Tiimalasit mittaavat puheluja Westfalenin 48 verovirastossa. Kun hiekka on valunut alas katkaisevat keskustytöt puhelun. Osavaltion korkea verotusviranomainen sanoi torstaina, että tähän melko epätavalliseen toimenpiteeseen on ryhdytty, koska puhelinlaskut ovat nousseet tähtitieteellisiin summiin.

Hän lisäsi, että hänen oli valittava jokaiseen puhelimeen asennettavan automaattisen puhelun ajanmittaajan ja näiden tiimalasien välillä. Automaattisten laitteitten hinta olisi noussut liian korkeaksi, joten valinta päättyi tiimalaseihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit