Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Runsaasti Suomi-ylistystä ranskalaisessa julkaisussa

Ranskalainen loistojulkaisu ”Plaisir de France” omistaa maaliskuun numerossaan peräti 18 sivua maamme esittelylle.

Ihmiset
 
HS

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Pariisi, 15. 3. (Lauri Karen)

Ranskalainen loistojulkaisu ”Plaisir de France”, jonka sekä hinta että sisältö ohjaavat sen levikin ns. parhaimpiin piireihin, omistaa maaliskuun numerossaan peräti 18 sivua maamme esittelylle sen lisäksi, että Formes Finlandaises-liikkeen hyllyltä Pariisista löydetyt suomalaiset lasi- ja keramiikkaesineet ovat inspiroineet lehden kansikuvan puhkeamaan ”Suomen väreihin: meren ja taivaan sineen, metsän vihreeseen, koivunrungon hopeaan.”

Maamme on siten saanut poikkeuksellisen loisteliaan esittelyn – jo yksin mustavalkoisten ja värikuvien luku nousee noin viiteenkymmeneen – numerossa, jota lehti itse mainostaa taide- ja matkailunumeronaan.

Suomi on nähtävästi herättänyt ”Plaisir de Francen” ajatuksissa mielikuvia sekä alkuperäisen taiteen että eksoottisen matkailun maana ja täyttää siinä mielessä hyvin keskeisen paikkansa lehden maaliskuisilla erikoissivuilla.

Kotimaista op-linjaa edustaa sisustusarkkitehti Totti Laakson suunnittelema Kameleonttisohva, jolla Vuokko Laakso istuu mietteliään näköisenä. Sohvan käyttö ei kuitenkaan rajoitu vain tähän op-kevääseen, sillä sen väriä voi – kameleontin tavoin – vaihtaa mielialan mukaan.
Kotimaista op-linjaa edustaa sisustusarkkitehti Totti Laakson suunnittelema Kameleonttisohva, jolla Vuokko Laakso istuu mietteliään näköisenä. Sohvan käyttö ei kuitenkaan rajoitu vain tähän op-kevääseen, sillä sen väriä voi – kameleontin tavoin – vaihtaa mielialan mukaan.
Suomen viimeinen kirpputori tuomittu häviämään Turussa 

Turku, 15. 3. (N)

Turun Aninkaistentorin värikäs vanhaintavarain kauppa, joka on tiettävästi maamme ainoa kirpputori, näyttää olevan tuomittu häviämään.

Turun kaupunginhallituksen esityslistalla oli tiistaina kiinteistö- ja rakennuslautakunnan kirjelmä, jossa mainitaan periaatteessa hyväksytyn mm., että Aninkaistentorin torikauppa siirretään kauppatorille ja Aninkaistentori muodostetaan yleiseksi henkilö- ja pakettiautojen pysäköimisalueeksi.

Vain vihannesten tukkukauppa siirretään Aninkaistentorilla klo 6–9 tapahtuvaksi.

Siirtosuunnitelmat koskevat kiinteistö- ja rakennuslautakunnan antamien tietojen mukaan vain Aninkaistentorin uudentavaran kauppaa, joka kohdistuu pääasiassa vaatetavaroihin ja pärekoreihin, kun sen sijaan vanhaintavarain kaupan edellytetään loppuvan kokonaan.

Vuokrasopimukset ulottuvat tosin vuoteen 1968 asti, mutta viimeistään silloin suunnitellaan Turun kirpputorin historian päättyvän.

Tähän mennessä jo yli 15.000 laturetkeläistä

Talven laturetkitilastot alkavat maaliskuun kelien ansiosta huomattavasti kaunistua.

Useilla paikkakunnilla on päästy osanottajamäärissä uusiin ennätyksiin ja näyttää siltä, että tänä talvena rikotaan retkien lukumäärässä, 132, aikaisemmat tulokset.

Osanottajien lukumäärään nähden sen sijaan vaikuttivat haitallisesti helmikuun pakkaset, mutta kevätkelien odotetaan antavan tässäkin suhteessa tasoitusta.

Useilla paikkakunnilla onkin päätetty uusia laturetki maaliskuun aikana. Tahkon Hiihto on edelleenkin suurin yhtenä päivänä hiihdetty laturetki.

Mutta yllättävän lähelle helsinkiläisiä ovat päässeet uusilla osanottoennätyksillään myös lappeenrantalaiset ja Säkylän Huovin hiihtäjät. Huovin Hiihdon tulos 2.200 osanottajaa on merkittävä huonosta kelistä huolimatta, samoin Lyijyhiihdon (Raahe–Vihanti) osanottoennätys 709 loppuun hiihtänyttä, vaikka matkaa kertyi lähes 90 km.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit