Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pentikäisen lapset saivat kodin sekä SOS-lapsikylä ensimmäiset asukkaansa

Orvoksi jääneet sisarukset saivat uuden äidin ja uuden kodin.

Ihmiset
 
HS
Lasse Holmström / Lehtikuva
Risto uuden äidin, Hellin Nykäsen hoivissa. Pitkän matkan jälkeen odotti Ristoa sininen kori Ainolassa.
Risto uuden äidin, Hellin Nykäsen hoivissa. Pitkän matkan jälkeen odotti Ristoa sininen kori Ainolassa. Kuva: Lasse Holmström / Lehtikuva

Varpaisjärveläisen Pentikäisen perheen yhdeksän orvoksi jääneen lapsen odottama ihme tapahtui – lapset saivat uuden kodin, jossa heitä odotti uusi äiti. Samalla Espoon Laajalahteen valmistunut SOS-lapsikylä sai ensimmäisen perheensä. Lapset asettuivat asumaan Ainola-nimiseen osaan.

Pitkästä junamatkasta huolimatta lapset saapuivat pirteinä Helsinkiin varhain torstaiaamuna. Ensin suoritettiin pieni kiertoajelu kaupungilla ja sen jälkeen jatkettiin matkaa uuteen kotiin, jotta lapset kotiutuisivat paremmin, viipyy heitä saattamassa ollut kotisisar Aune Turunen vielä muutaman päivän Ainolassa. - -

Pentikäisen yhdeksän lasta, joista vanhin on 15-vuotias ja nuorin kahden ja puolen kuukauden ikäinen, olivat asemalla vastassa SOS-lapsikylän toim. joht. Ensio Hukkataival ja toiminnanjohtaja Albin Gebhardt. Uudessa kodissa odotti talon äiti, Hellin Nykänen lapsia valmiin ruokapöydän kanssa.

Neiti Nykänen on aikaisemmin toiminut Tapiolan seurakunnan tehtävissä. Pienoisella jännityksellä hän odotteli perhettään. Niin pian kun päällysvaatteet oli saatu riisutuiksi kiirehdittiin suorittamaan ”talotarkastus”. Muiden tutustuessa taloon sijoitettiin kaksi ja puolikuukautinen Reijo-poika omaan koriinsa.

Äskettäin valmistuneessa, arkkitehti Elissa Aallon suunnittelemassa SOS-lapsikylän ensimmäisessä rakennuksessa on tilaa kahdelle ”perheelle”. Kummankin perheen käyttöön on varattu noin 140 m2:n suuruinen huoneisto. Kaikki huoneet on kalustettu eri puolilta maatamme saaduilla lahjahuonekaluilla. Mummila, talon toinen huoneisto, jonka johtoon tulee Kerttu Yli-Kärppä, odottelee vielä asukkaitaan. Lapsia valitaan parhaillaan.

Kansainvälisen periaatteen mukaan kylä tahtoo auttaa lapsia, jotka ovat menettäneet vanhempansa tai jotka vanhempiensa tai muiden heidän kasvatuksestaan vastaavien henkilöiden kykenemättömyyden vuoksi ovat joutuneet hätään ja ahdinkoon.

Suuri vaalikeskustelu

Nyt kun kukin eduskuntapuolueemme on erikseen esitellyt politiikkansa radion ja television yhteislähetyksissä, huipentuvat vaalienalusohjelmat suureen vaalikeskusteluun, joka lähetetään radion yleisohjelmassa ja television ykkösverkossa perjantaina.

Keskustelu alkaa klo 19.40 ja jatkuu klo 21.15 saakka, ja tauon jälkeen lähetys jatkuu klo 22.35 niin kauan kuin keskusteltavaa riittää tai keskustelijat jaksavat.

Eri puolueiden edustus suuressa vaalikeskustelussa on seuraava: pääministeri Johannes Virolainen ja ulkoministeri Ahti Karjalainen (ml/k), kansanedustaja Paavo Aitio ja Hertta Kuusinen (skdl/komm), puheenjohtaja Rafael Paasio ja puoluesihteeri Kaarlo Pitsinki (sd), kansanedustaja Juha Rihtniemi ja puoluesihteeri Harri Holkeri (k), kansanedustaja Kristian Gestrin ja kauppat. lis. Ingvar S. Melin (r), professori Mikko Juva ja maist Aarne I. Välikangas (Ikp) sekä valt. maist. Olli J. Uoti ja sihteeri Olavi Saarinen (tpsl). Puheenjohtajana on Eino S. Repo.

Pop-laulaja Wilsonin vastaehdokkaaksi

Lontoo, 17.3. (AFP)

Englantilainen pop-laulaja ”Screaming Lord Sutch” (”Kirkuva lordi Sutch”) aikoo asettua parlamenttivaaleissa pääministeri Harold Wilsonin riippumattomaksi vastaehdokkaaksi Huytonin vaalipiirissä Liverpoolissa, kertoi laulaja itse keskiviikkona.

Laulaja on 25-vuotias ja oikealta nimeltään David Edward Sutch. Hän toivoo saavansa torstaina tarvittavat kuusi allekirjoitusta henkilöiltä, jotka takaavat hänen ehdokkuutensa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit