Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toinen kotimainen kieli avasi ylioppilas­kirjoitusten sarjan

Toisen kotimaisen kielen kokeella aloitettiin ylioppilaskirjoitukset yli 15.000 abiturientin kirjoittaessa perjantaina.

Ihmiset
 
Lasse Grönlund
Pentti Koskinen / Lehtikuva
Suomalaisen yhteiskoulun abiturientit Katri Koskenjaakko ja Anja Kolehmainen pitävät vielä iloisesti hymyillen ja toiveikkaina peukkuja pystyssä vastaisten kokeiden varalle. Tänä vuonna ylioppilaskirjoitukset alkoivat tavallista aikaisemmin, ja ensimmäisenä koeteltiin 15.199 kirjoittajan toisen kotimaisen kielen taito.
Suomalaisen yhteiskoulun abiturientit Katri Koskenjaakko ja Anja Kolehmainen pitävät vielä iloisesti hymyillen ja toiveikkaina peukkuja pystyssä vastaisten kokeiden varalle. Tänä vuonna ylioppilaskirjoitukset alkoivat tavallista aikaisemmin, ja ensimmäisenä koeteltiin 15.199 kirjoittajan toisen kotimaisen kielen taito. Kuva: Pentti Koskinen / Lehtikuva

Toisen kotimaisen kielen kokeella aloitettiin ylioppilaskirjoitukset yli 15.000 abiturientin kirjoittaessa perjantaina.

Koe, jota useimmat kokelaat pitivät tavallisen helppona, saatiin kirjoittaa keväisen auringon paistaessa, ja monien mieli oli toivoa täynnä – enemmän kuitenkin kokeen jälkeen kuin sitä ennen.

Tänä vuonna ylioppilaskirjoitukset alkoivat viikkoa tavallista aikaisemmin, mikä on merkinnyt tenttiajan lyhenemistä.

The Creatures

The Creatures eli ”Olennot” on puolentoista vuoden ikäinen helsinkiläisyhtye.

Laulusolistina toimii Kirka eli oikealta nimeltään Kiril Babitsin, rytmikitaristina Artsi alias Aarto Henttonen, soolokitaristina Ripa eli Risto Pikkarainen, bassokitaristina Olli Könönen ja rumpalina Henkka alias Henry Aaltonen.

Pojat esiintyvät 3-4 kertaa viikossa ja heidät on nuoresta iästään huolimatta nähty jo kolme kertaa televisiossakin.

Ohjelmistoon kuuluu toistasataa sävellystä ja ensimmäinen levy ilmestyy pian markkinoille. Pojat soittavat lähinnä R & B-musiikkia.

Heille on tullut muutamia esiintymistarjouksia ulkomailtakin.

Tavatessamme Creaturit Pasilan tv-studiossa pojat vaikuttivat vaatimattomilta. Haastattelussa kävivät ilmi seuraavat tärkeät mielipiteet:

– On sama, onko tyttö tumma ja tulinen tai vaalea ja lempeä, pääasia, että hän on kiva.

– Beatlet soittavat edelleen hyvin.

– Renegadien ”Cadillac” on hyvä, se on omaperäinen.

Pussimaidon myynti alkaa Tampereellakin

Turku, 18. 3. (N)

Pussimaito-nimen sai muovipussissa myytävä maito oikein virallisesti nimikilpailun tuloksena. Pakkaus, jossa maitoa myydään, on nimeltään maitopussi.

Turussa järjestettyyn kilpailuun oli tullut kaikkiaan 1.465 erilaista nimiehdotusta. Osanottajia oli yhteensä 3.195. Pussimaitoa tai maitopussia oli ehdottanut 147 henkilöä.

– Pussimaito on saanut hyvän menekin sen kahden kuukauden aikana, jonka se on ollut myynnissä, kertoi johtaja maisteri Matti Aarnio. Pakkauskoneita on tilattu lisää, ja niitä on nyt tulossa maahamme parisenkymmentä. Ensi viikolla aloitetaan Tampereella pussimaidon myynti ja todennäköisesti samaan aikaan myös Kuopiossa.

Ainoana naisena miesten keskellä

Varatuomari Eila Kännö keskusrikospoliisista osallistui kaikkien aikojen ensimmäisenä sekä myös ainoana naisjäsenenä Interpolin viimeisimpiin kokouksiin, jotka pidettiin 1961 Caracasissa ja 1965 Rio de Janeirossa.

Siellä hän sai epävirallisesti Mrs. Interpolin nimityksen ja mm. Roomassa ilmestyvä englanninkielinen lehti omisti palstatilaa suomalaiselle ”rouva poliisille”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit