Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arkkitehti vaikutti golfkenttien rakentamiseen

Tauno Salo 1922–2016

Ihmiset
 
Rea Brunila Kirjoittaja on Tauno Salon tytär.
Tauno Salo
Tauno Salo

Arkkitehti Tauno Salo kuoli 7. helmikuuta Helsingissä 93-vuotiaana. Hän oli syntynyt Hämeenlinnassa 30. syyskuuta 1922.

Salo astui armeijan palvelukseen 15. heinäkuuta 1941 ja toimi jatkosodan aikana jaosupseerina ja tulenjohtajana. Hän osallistui puolustustaisteluihin muun muassa Valkeasaarella ja Viipurinlahdella ja sai luutnantin arvon 19.10.1944 juuri ennen kotiuttamista, ja yliluutnantin arvon 1968.

Salo valmistui arkkitehdiksi Helsingissä Teknillisestä korkeakoulusta. Hän teki elämänuransa Keskus-Sato Oy:ssä, jossa hän aloitti arkkitehtina 1953. Vuonna 1955 hänet nimitettiin teknilliseksi johtajaksi ja 1980 toimitusjohtajaksi. Tästä tehtävästä hän jäi eläkkeelle 1985.

Salolla oli uran aikana monia luottamustoimia muun muassa kaupunkisuunnittelun ja kaavoituksen parissa, kokoomuksen edustajana Helsingin Kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja jäsenenä Helsingin Osuuskaupan hallintoneuvostossa.

Tasavallan Presidentti myönsi Salolle yliarkkitehdin arvonimen ja vuonna 1976 hänelle myönnettiin ritariristi SVR I.

Nuorena Salo oli ollut innokas partiolainen ja hän oli elämänsä loppuun saakka senioripartiolaisjäsen NMKY:n Katajaisissa. Vuoden 1950 vaiheilla hän liittyi Helsingin Lions Clubiin, mutta lopulta siviilielämän lempiharrastuksiin kuuluivat matkustus ja golf. Salo oli pitkään Helsingin Golfklubin jäsen ja oli myös vaikuttamassa esimerkiksi Suur-Helsingin Golfin kehittämiseen sekä Sarfvikin golfkentän rakentamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit