Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hitaasti uudenaikaistuva Irlanti haluaa oman osuutensa Euroopan tulevaisuudesta

Ihmiset
 
HS
Camera Press Ltd
Katkera raja. "Vihreän saaren" jakaminen vuonna 1921 Eiren tasavaltaan ja Englannille kuuluvaan Pohjois-Irlantiin (Ulsteriin) on kauan aikaa aiheuttanut pahaa ulkopoliittista kahnausta Dublinin ja Lontoon välillä, mutta pääministeri Lemassin mukaan irlantilaisten katkeruus on vähitellen hälvenemässä. Rajalla on tienviitoissa teksti sekä englanniksi että gaelin kielellä merkkinä saaren pysyvästä jaosta.
Katkera raja. "Vihreän saaren" jakaminen vuonna 1921 Eiren tasavaltaan ja Englannille kuuluvaan Pohjois-Irlantiin (Ulsteriin) on kauan aikaa aiheuttanut pahaa ulkopoliittista kahnausta Dublinin ja Lontoon välillä, mutta pääministeri Lemassin mukaan irlantilaisten katkeruus on vähitellen hälvenemässä. Rajalla on tienviitoissa teksti sekä englanniksi että gaelin kielellä merkkinä saaren pysyvästä jaosta. Kuva: Camera Press Ltd

Sean Lemass, 67-vuotias Irlannin pääministeri esitteli asiansa kiihkottomasti turhia eleitä välttäen, vaikka kaikesta näki, että Irlannin menestyminen on hänelle henki ja veri. Samassa hengenvedossa paljastui kuitenkin ennakkoluuloton eurooppalainen, eikä Irlannin osuutta Euroopan tulevaisuudessa koskeva osa jättänyt arvailun varaa.

-- Irlannin itsenäisyyden ajan pahinta ulkopoliittista hankausta aiheuttanut tekijä on epäilemättä ollut Irlannin saaren jako tasavaltaan (Eire) ja Englannille kuuluvaan Pohjois-Irlantiin (Ulster). -- Viime viikkojen aikana on kirkon ja valtion asema ollut jokapäiväisen keskustelun aiheena.

Kattonopeusvillitys

Yleistä nopeusrajoitusta ei olisi mitään syytä vastustaa, jos voitaisiin osoittaa, että se lisää turvallisuutta, mainitsee Moottori-lehti.

Mutta todettakoon, että Euroopassa on kattonopeus voimassa vain Norjassa sekä Romaniassa, joissa maasto ja tieolosuhteet edellyttävät poikkeuksellisen hidasta liikennettä. Kattonopeuskokeiluihin on tuhlattu aikaa, vaivaa ja rahaa Ranskassa, Saksassa, Belgiassa ja Tanskassa, ja kaikki nämä liikenteellisesti kehittyneet maat ovat niistä luopuneet havaittuaan, että ongelman ratkaisun täytyy olla muualla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!