Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vasemmisto ryntäsi kautta maan

Sos.dem. puolue suurin voittaja.

Ihmiset
 
HS
Lasse Holmström / Lehtikuva
Pari minuuttia yli kahdenkymmenen. Eduskuntatalon vaalihuoneiston ovet on suljettu – ääntenlaskenta voi alkaa.
Pari minuuttia yli kahdenkymmenen. Eduskuntatalon vaalihuoneiston ovet on suljettu – ääntenlaskenta voi alkaa. Kuva: Lasse Holmström / Lehtikuva

Jymy-yllätyksen tarjosi viime yönä jännittyneessä ilmapiirissä tapahtunut äänten laskenta, sillä eduskunnan aikaisempi ei-sosialistinen enemmistö muuttui reippaasti vasemmistoenemmistöksi.

Uudet voimasuhteet olivat keskiyön jälkeisen tilanteen mukaan 104–96, kun aikaisemmat numerot osoittavat päinvastaisesti 113–87.

Eduskuntavaalien suurin voittaja oli selvästi sosialidemokraattinen puolue, joka korjasi eduskunnan paikoista tarkistamattomien tietojen mukaan 56 entisten 38 asemesta.

Kommunistit näyttivät nipin napin säilyttäneen entiset paikkansa, samoin heidän kanssaan liitossa olevat simoslaiset.

Roiman tappion kärsineet ei-sosialistiset puolueet menettivät kaikki ennakkoarviot ylittäneen määrän paikkoja.

Suurin häviäjä ei-sosialistisella rintamalla näytti olevan kokoomuspuolue, jonka paikkaluku oli laskentahetkellä pudonnut 32:sta 26 paikkaan.

Seuraavaksi eniten näyttivät menettäneen paikkoja maalaisliittolainen keskustapuolue ja liberaalinen kansanpuolue, joiden kärsimät tappiot ovat ilmeisesti suurin piirtein samaa luokkaa.

Ruotsalaisten menetys oli kaksi paikkaa. Pientalonpoikien puolue näytti sitä vastoin nyt saavan yhden edustajan eduskuntaan.

Ylioppilasteatteri juhli ”Lapualaisoopperalla”

Täytettyään monenlaisin menoin jo kokonaisen viikon Ylioppilasteatterin 40-vuotisjuhlan vietto päättyi eilen varsinaiseen pääjuhlapäiväänsä, jonka senkin ohjelma aloitettiin aamuvarhain ja päätettiin kellon ehdittyä uuteen vuorokauteen.

Aamulla klo 10 laskettiin Vanhan Ylioppilastalon aulassa seppele kaatuneiden muistolle, päivällä YT otti vastaan onnittelijoinaan mm. teatterijärjestöjemme ja ammattiteattereiden edustajat, iltapäivällä esitettiin katuyleisölle toistamiseen sunnuntaina kantaesitetty ”pihanäytelmä” eli ”Kalliita jyviä”.

Pääjuhlan katsomo illalla oli juhlapukuinen ja edustava, pääjuhlan päänumero puolestaan ei missään tapauksessa ollut juhlava edustusnumero.

Arvo Salon – Kaj Chydeniuksen ”Lapualaisooppera” avasi näyttämöltä protesti-, taistelu- ja propagandateatterin täystulituksen, eikä reagointi siihen varmasti mene ohi juhlien mennessä!

Näyttämöteholtaan se osoittautui voimalliseksi Kalle Holmbergin ohjaamana tulkintana, jonka YT saa merkitä odotukset jopa huimasti ylittäväksi esitysvoitokseen.

Luistimet täynnä salakuljetusviinaa

Turku, 21. 3. (N).

Urheilureput ja luistimetkin viinapulloilla topattuina palasivat Tampereen Pallo-Veikot Puolaan ja Itä-Saksaan ulottuneelta kiertueeltaan.

Turun tullissa luvattomat tuliaiset, joitten kolinaa oli pullojen väliin pistetyillä vaatteilla yritetty vaimentaa, kuitenkin paljastuivat.

Jääkiekkojoukkueelta jäi valtion saaliiksi yhteensä 218 pulloa erilaisia alkoholijuomia, 95-prosenttista spriitä, slivovitsiä, vodkaa, konjakkia ja viskiä.

Pulloista vain yksi spriipullo oli litran vetoinen ja muut pienempiä ja suuri osa 1/4 litran sprii- ja vodkapulloja. Omistajina on 15 joukkueen jäsentä.

Johtajilla oli vain lain sallima viinamäärä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit