Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sinivalkoinen Finnhansa valmis purjehtimaan

Ihmiset
 
HS
Ensio Ilmonen / Lehtikuva
Naiset eivät sovi keittiöön, vakuuttaa Finnhansan kuuden miehen "keittiörykmentti", 1. kokki Rauno Vainio (vas.) 1. kokki Leo Engström, 2. kokki Pentti Tuominen, harjoittelija Hannu Engström, keittiömestari Unto Lapela komennuskauha kädessään ja 1. kokki Juhani Tamminen.
Naiset eivät sovi keittiöön, vakuuttaa Finnhansan kuuden miehen "keittiörykmentti", 1. kokki Rauno Vainio (vas.) 1. kokki Leo Engström, 2. kokki Pentti Tuominen, harjoittelija Hannu Engström, keittiömestari Unto Lapela komennuskauha kädessään ja 1. kokki Juhani Tamminen. Kuva: Ensio Ilmonen / Lehtikuva

Maamme on saanut uuden korkean tason lähettilään. Suomen käyntikortissa on nyt yksi tyylikäs sinivalkoinen nimi lisää. Finnhansa, suurin suomalaiselle varustamolle rakennettu matkustajalaiva ja eräs koko maailman suurimmista ja uljaimmista autolautoista luovutettiin maanantaina tilaajalleen.

Finnhansan yläkannella, hyytävän itätuulen viedessä juhlamarssin sävelet mennessään, vaihdettiin Wärtsilä Oy:n lippu varustamon Oy Finnlines Ldt:n lippuun. Lipunvaihdon jälkeen pidetyssä aluksen luovutustilaisuudessa pääjohtaja Bertel Långhjelm luovutti laivan tilaajalle Merivienti Oy:lle, jonka hallintoneuvoston puheenjohtaja toimitusjohtaja Pentti Halle otti sen vastaan. Toimitusjohtaja Halle siirsi laivan puolestaan kapteeni Carl Svibergin huostaan, joka lupasi huolella vaalia Finnhansaa ja sen tulevia matkustajia.

Finnhansa, joka sitkeästi raivasi tietään jäätikössä ankkuroi lyhyen risteilynsä jälkeen Eteläsatamaan, josta se ensi torstaina lähtee viikon kestävälle neitsytmatkalleen. Matka suuntautuu Tukholman ja Karlskronan kautta Lyypekkiin, jonne Finnhansa saapuu parahiksi uuden Finlandia Kain vihkiäisiin.

Huhtikuun 6. päivänä palaa alus Helsinkiin, Sompasaaren uuteen autolauttasatamaan ja aloittaa sen jälkeen säännöllisen Itämeren liikenteen. – –

Finnhansassa on viisi eri kantta. Kaikki laivan tilat on jaettu autokannen, A-kannen, ravintolakannen, venekannen ja kävelykannen kesken.

A-kannella ovat turistiluokan hytit, osa 1. luokan hyteistä sekä miehistön hytit. Samalla kannella ovat myös ensimmäisen- ja turistiluokan aulat, laivan toimisto, hissit sekä neljä pientä myymälää.

Ravintolakannella on suuri tanssisalonki, jonne on pääsy myös sen viereisestä oluttuvasta. Ravintolakannen keskustassa ovat klubihuone, kampaamo, parturi, naistensalonki, lasten pesuhuone sekä lasten leikkihuone. Leikkihuoneen vieressä on lapsille suunniteltu ”miniatyyri-wc” ja sitä vastapäätä ovat suihkukoneet miehille ja naisille.

Lisäksi ravintolakannella on suuri kahvilatyyppinen itsepalveluravintola sekä keulaan saakka ulottuva ruokasali.

Venekannen peräosassa ovat 67-paikkainen lepo-osasto ja 58-paikkainen elokuvateatteri. Keskustassa on 1. luokan sauna, neljä loistoluokan hyttiä, kaksitoista 1. luokan hyttiä sekä miesten- ja naisten peseytymishuoneet. Venekannen keulapuolella ovat 1. luokan tupakkasalonki, tupakkasalongin kabinetti sekä baari.

Kävelykansi on tarkoitettu 1. luokan matkustajien jaloittelupaikaksi, muita tiloja siellä ei ole.

Finnartist määrää missimarkkinoilla

Kaikki Suomen missiasioita hoitavat toiminimet ovat nyt saman osakeyhtiön, Finnartist Oy:n, piirissä, sillä sekä Miss Suomi-, Miss Maailma; Miss Eurooppa-, Miss Skandinavia-, Miss Universum- että Miss International Beauty-kilpailuja järjestävät henkilöt ovat sen osakkaita tai hallituksen jäseniä. Siitä huolimatta nämä toiminimet voivat toimia tarpeen vaatiessa itsenäisesti.

Nimien rekisteröiminen on eräänlainen varmuustoimenpide tai paremminkin nimien suojausyritys, jotteivat ulkopuoliset voisi käyttää niitä. Sellaistakin on nimittäin joskus yritetty, kertoi Miss Skandinavia- kilpailujen järjestäjä, tuottaja Pertti Himberg. Käytännössä nimien kaupparekisteriin merkitsemisellä ei ole paljonkaan merkitystä.

Osakeyhtiö ei voi varata toiminimiä itselleen, vaan yksityisen on tehtävä se.

Finnartistin omistaa neljä osakasta: tuottaja Himberg, osakeyhtiön toimitusjohtaja Erik Huju, merkonomi Eino Makunen ja rva Onerva Tamminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit