Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irwinismiä melkein tusina eli lauluja tosielämästä

Ihmiset
 
HS
HS Arkisto
Irwin Goodman on istuttanut yhdellätoista laulullaan irwinismin suomalaisen yleisön tietoisuuteen ja suosioon. Raha ratkaisee, on hänen tunnuslauseensa. Näin suorasti mielipiteensä ilmaisevaa groteskilaulajaa ei kansamme ole ennen tuntenut.
Irwin Goodman on istuttanut yhdellätoista laulullaan irwinismin suomalaisen yleisön tietoisuuteen ja suosioon. Raha ratkaisee, on hänen tunnuslauseensa. Näin suorasti mielipiteensä ilmaisevaa groteskilaulajaa ei kansamme ole ennen tuntenut. Kuva: HS Arkisto

Yksitoista kappaletta Irwin Goodmania on ilmestynyt yhdelle levykiekolle ja otsikoksi on pantu uusi ismi: Irwinismi, joka ilmeisesti elää kuollakseen kuten monet muutkin ismit ennen tätä. Sillä Irwin ei jaksa olla tarpeeksi mielenkiintoinen viihdyttääkseen kauan.

Ensimmäinen hämeenlinnalaisen tumman tuntemattoman suuri menestys oli En kerro kuinka jouduin naimisiin, joka uutuudellaan kieltämättä kiehtoi. Toinen oli Työmiehen lauantai, joka kaikessa katkeruudessaan sai myötätunnon heräämään Irwiniä kohtaan.

Nyt on yhdeksän muuta pantu LP:lle, ja näistä yhdeksästäkin on osa ollut saatavissa jo aikaisemmin: vaikea sanoa, onko tämä hyödyksi vai haitaksi.

Kuitenkin Irwinistä välillä innostuu pitämään ainakin silloin, kun hän lohduttomasti managerinsa sanoittamissa lauluissaan puhuu siitä, kuinka matka päättyy lopulta mullan alle omaan kotimaahan.

Mutta tämä kerrotaan liian usein eikä mielialaa sitten nosta sekään, että mennään Seutulaan kuokkimaan valtion täysihoitolaan – niinkuin matkalla Kanarian saarille.

Vexi Salmi eli Retee, toinen Irwinin löytäjistä ja hänen nostajistaan, osaa runoilla tekstejä, mutta ei tarjoa Irwinille juuri enempää kuin vanhojen kuplettilaulajiemme aiheita: kulkuri- ja jätkäromantiikkaa nykyaikaistettuna, boheemiajatuksia, ja muuta metsäläistä.

Tukholman suuri gala 

Tv-1 22.05

Tukholman oopperassa on torstaina poikkeuksellinen ilta. Ruotsalaiset kutsuvat sitä ”loputtomaksi”.

Tri Martin Luther King, Amerikan värillisten johtaja ja Nobelin rauhanpalkinnon saaja, sekä calypson kuningas Harry Belafonte ovat yhteisellä ”ristiretkellä” Euroopassa keräämässä varoja oman rotunsa hyväksi.

Tukholman suuressa galassa, johon liput, 10–100 kruunun hintaiset, myytiin kaikki heti loppuun, ovat edustettuina myös kuningashuone ja hallitus.

Pohjoisvisio välittää suorana, puolentoista tunnin lähetyksenä suuren tähtiparaatin, jossa vierailijoiden lisäksi nähdään Ruotsin tunnetuimmat show-artistit sekä Birgitta Ulfsson ja Lasse Pöysti Suomesta.

Ihmiseltä ihmiselle on Martin Luther Kingin teemana hänen Euroopan matkallaan.

Hänelle on antanut tukensa sekä henkilökohtaisella työpanoksellaan että rahallisesti Harry Belafonte, suklaanruskea calypsolaulaja, jonka pehmeä ääni on täynnä rytmiä ja aurinkoa. Samainen ääni on tehnyt hänestä monimiljonäärin, joka antaa 20 pros. tuloistaan tri Kingin nimeä kantavalle rahastolle auttaakseen värillisiä veljiään.

Samaan rahastoon menevät myös gala-illan tulot sekä ne varat, jotka saadaan illasta tehtävän LP-levytyksen myynnistä.

”Pyhät lehmät syövät Intian”

Maailmanpankin maatalousosaston entinen johtaja tri C. P. McMeekan sanoi äskettäin, ettei hän tunne minkäänlaista myötätuntoa Intian miljoonia nälkäisiä kansalaisia kohtaan.

– En työskentelisi Intiassa, hän sanoi. En tunne mitään halua auttaa ihmisiä, jotka eivät auta itseään.

Puhuessaan kansainvälisistä pulmista hän mainitsi myös Intian suuren määrän pyhiä lehmiä ja apinoita. Jos intialaiset mieluummin näkevät nälkää kuin käyttävät pyhiä eläimiään hyväkseen, en tunne mitään myötätuntoa heitä kohtaan, hän sanoi.

Jos vain puolet pyhistä lehmistä otettaisiin hyödylliseen käyttöön, Intian maidontuotanto lisääntyisi suunnattomasti.

Intiassa odotetaan nälänhätää, ja Yhdysvaltain lähettämät avustuksetkaan eivät ratkaise pulmaa. Intia ei tule selviytymään, jos sen filosofia ei muutu. Pyhät lehmät syövät sen köyhäksi, hän sanoi. (UPI).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit