Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöreän pankin pitäisi valmistua vuonna 1968

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Hakaniemeen rakennettavan KOP:n ympyrätalon sisäpiha.
Hakaniemeen rakennettavan KOP:n ympyrätalon sisäpiha. Kuva: Lehtikuva

Kaivuu- ja louhintatyöt ovat parhaillaan käynnissä Kansallis-Osake-Pankin ”pyöreän pankkikorttelin” rakennustyömaalla Hakaniemessä. Rakennuksen sopimuksenmukainen valmistumisaika on huhtikuussa 1968. Talon kokonaistilavuus on noin 125.000 m3.

Talon kaksi ensimmäistä kerrosta ovat liiketiloja sekä ylemmät seitsemän kerrosta konttoritiloja. Kellarikerroksia on kaksi, joista ylemmässä on liikkeen varastoja ja teknillisiä tiloja sekä alemmassa paikoitustiloja.

Rakennukset on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Kaija ja Heikki Siren, Insinööritoimisto Erkki Juva, Insinööritoimisto Sassi & Co ja Insinööritoimisto Risto Mäenpää. Talon urakoitsijoina toimivat Polar-rakennusosakeyhtiö ja Rakennustoimisto A. Puolimatka sekä rakennuttajana Osakeyhtiö Salmela.

Liikenteen valkoiset kolmiot ymmärrettävä välttämättöminä 

Seppä saati sitten autonajaja ei ole kukaan syntyessään. Tiedot ja taidot täytyy hankkia. Autonajotaitoa vaaditaan tänään lähes yleissivistykseen kuuluvana.

Toisia, jo valmiita automiehiä valkoisin koekilvin haparoivat kouluautot harmittavat. Niiden moottorit pääsevät sammumaan juuri, kun jonon pitäisi ampaista eteenpäin, kaistanvalinta sujuu epäröiden, kaasu- ja jarrupoljin sekaantuvat aluksi.

– Kouluautot kokonaan pois suuren kaupungin keskustan liikenteestä!

Lakia asiasta ei ole, mutta eräitä ruuhkakatuja ja -risteyksiä tiettyinä kellonaikoina koskeva määräys kylläkin.

Se on muodoltaan rajoittava käsky, jonka katsastusmies on antanut kirjallisesti, kertoi Helsingin poliisilaitoksen valvontaryhmän esimies, komissario Johan Rinne.

Käskyssä on lueteltuina tarkasti kaikki ne kadut ja risteykset, joihin kouluautojen ei pidä mennä määrättyinä ruuhka-aikoina.

Aloittelevia ajajaoppilaita ei pitäisi lisäksi ajattaa koskaan muihinkaan ruuhkapaikkoihin. Jostain syystä tavallisella ”joka-autoilijalla” on se väärä käsitys, että koko keskusta olisi aina kielletty kouluautoilta, eihän toki; täytyyhän oppia ajamaan pienessä tungoksessakin. - -

Ellei kouluautoissa olisi kauaksi erottuvaa valkoista kolmiota, ei niiden törmäilyistä tiedettäisi puhua mitään. Nyt kolmio pistää kuin tikku takana tuuttaavan hermostuneen kanssa-autoilijan silmään: jälleen yksi...

Ajokokelaan olisi erittäin hyödyllistä tutustua liikennepoliisiin myös käytännössä eikä vain oppikirjan piirroksista. Kuitenkin ne risteykset, joihin poliisi tulee rukkasineen ruuhka-aikaan, ovat meiltä kielletyt.

Tukholma maailman kallein kaupunki

Tukholma on maailman kallein kaupunki, väittää Svenska Dagbladet ja lainaa väitteen tueksi otteita Financial Timesin julkaisemasta tutkimuksesta.

Toiseksi kallein on Tokio joka oli viime vuonna tilaston kärjessä, ja kolmannella ja neljännellä tilalla ovat Oslo ja Helsinki. Tutkimuksessa ei ole otettu huomioon tulotasoa eikä veroja tai muita elinkustannuksiin vaikuttavia tekijöitä.

Tutkittuihin menopuoliin kuuluu mm. lounas, joka ei ole mitenkään spartalainen, vaan käsittää aperitifin, kolme ruokalajia, viiniä, kahvia ja ruokaryyppyjä. Kuukausivuokra on päätelty korkeatasoisesta kalustetusta kolmen huoneen huoneistosta, jossa on keskuslämmitys.

HS
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit