Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

NL:n ydinsukellusveneet sukelsivat maailman ympäri

Ihmiset
 
HS
Uusi agenttitulva levisi taas helsinkiläisiin teattereihin: kolme tuoreinta agenttikuuluisuutta erikoisaseineen, haaremeineen ja vastustajineen vaikuttamassa yhtä aikaa neljässä teatterissa. Kuvassamme Matt Helm – Dean Martin tilanteessa, joka sankarin kohdalla toistuu Oscar Saulin kirjoittamassa ja Phil Karlsonin ohjaamassa tarinassa tuon tuostakin.
Uusi agenttitulva levisi taas helsinkiläisiin teattereihin: kolme tuoreinta agenttikuuluisuutta erikoisaseineen, haaremeineen ja vastustajineen vaikuttamassa yhtä aikaa neljässä teatterissa. Kuvassamme Matt Helm – Dean Martin tilanteessa, joka sankarin kohdalla toistuu Oscar Saulin kirjoittamassa ja Phil Karlsonin ohjaamassa tarinassa tuon tuostakin.

Moskova, 3. 4. (Tass)

Neuvostoliittolaiset ydinsukellusveneet tekivät äskettäin matkan maapallon ympäri. Sukellusveneet kulkivat yhteensä 40.000 km veden alla ja matka kesti puolitoista kuukautta.

Neuvostoliiton laivaston komentaja amiraali Gorshkov selosti sukellusveneiden matkaa neuvostoliittolaisille lehtimiehille Moskovassa sunnuntaina. Hän mainitsi matkan tapahtuneen vaikeissa oloissa.

Sukellusveneet purjehtivat eri ilmastovyöhykkeissä ja alittivat monta kertaa päiväntasaajan. Matkan aikana ne suorittivat sotaharjoituksia, ampuivat koelaukauksia ja tekivät erillisiä tutkimusretkiä.

Amiraali Gorshkov mainitsi sukellusveneiden kaikkien laitteiden ja tutkimusvälineiden toimineen virheettömästi. Matka osoitti jälleen kerran sukellusveneiden tehokkuuden, hän lisäsi.

Tällä ensimmäisellä maapallon ympäri -matkallaan sukellusveneet kiersivät Etelä-Amerikan, purjehtivat Draken salmen läpi ja jatkoivat matkaansa Eteläisen jäämeren jäätikköjen keskellä.

Ne eivät kulkeneet Etelämantereen ali, koska ne ovat jo aiemmin tutkineet tämän reitin.

Suomessa tuberkuloosia eniten pohjoismaissa 

Lappeenranta, 3. 4. (EK).

– Tuberkuloosiliiton työssä ei enää ole ongelmana hoito vaan pikemminkin se, että suhteellisen runsas osa kansastamme vielä sairastuu tuberkuloosiin.

Muihin pohjoismaihin verrattuna sairastuminen meillä on moninkertainen, mainitsi liiton toiminnanjohtaja Kalevi Vatanen Kaakkois-Suomen piiripäivillä Lappeenrannassa, jonne oli viikonvaihteeksi kokoontunut noin 70 tuberkuloosiyhdistysten jäsentä.

– Kun tilanne meillä vielä on tällainen, pitäisi hoitomahdollisuuksien pysyä edelleen riittävän suurina.

Hoidon kehittäminen on kuitenkin vaarassa, kun parantoloissa ei tehdä tarvittavia laajennuksia, vaan vapautuneita tiloja suunnitellaan päinvastoin käytettäväksi jonkin muun kroonisen sairauden hoitoon, toiminnanjohtaja Vatanen sanoi.

Muutamia hupihetkiä herra Hermanin hyvässä seurassa

Se alkoi Memphis Tennesseellä sen jälkeen kun Markku oli kertonut, että meillä on täällä, arvoisa yleisö, niin, meillä on täällä yllätysvieraskin – Anki Lindqvist!

Ja Anki seisoi portailla ylhäällä, jutteli Markun kanssa vuoroon ja esitteli Hermannin Erakot, Herman's Hermits, jotka olivat ihan elävinä tulleet kylmään Suomeemme saakka.

Siinä he seisoivat: Derek Leckenby, Keith Hopwood, Karl Green ja Barry Whitwam ja rupesivat soittamaan.

Sitten keskimmäinen kavereista, Herman-niminen Peter Noone aukaisi suunsa ja lauloi. Se ensimmäinen oli Memphis Tennessee, sitten tuli You won't be leaving ja paljon muuta parasta Hermannia.

Tiistaina he kuitenkin jo tulivat, astelivat iloisina peräjälkeen hotellin kabinettiin, olivat puolentoista tunnin jälkeen väsyneet alkeellisiin kysymyksiin, joita jokainen esitti tietämättä satojen maailmassa jo aikaisemmin kyselleen samoja tärkeitä asioita.

Herman poltti, kaikki taisivat polttaa. Ei päreitä vaan tupakkaa.

---

Listen people, kaikui konsertissa, ja kyllä ihmiset kuuntelivatkin. Kun Herman lauloi käheänpehmeällä äänellään maailmanlopusta, kun lähdit ja sanoit hyvästi, penkeillä kuunneltiin hiljaa ja nähtiin joidenkin itkevän.

Sitten Herman poistui – se kaveri, joka oli yhtyeineen Englannin suosituin viime vuonna jopa ennen Beatlesia ja Rolling Stonesia.

Tuntui ihan siltä kuin Matti, Kalle, Ville, Kyösti ja Yrjö olisivat poistuneet kitaramatkailumaastamme. – EL

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit