Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gustav Hägglund: Kenraali ja utopia rauhasta

”Kuvittelemme, että muu maailma on samanlainen kuin meidän hieno yhteiskuntamme. Olemme kuitenkin arvojemme kanssa vähemmistössä.”

Ihmiset
 
Juha Törmälä
Gustav Hägglund
Gustav Hägglund Kuva: Juha Törmälä

Kenraali Gustav Hägglund on tänään vieraana HelsinkiMission Minun kirjani -iltapäivässä. Hägglund puhuu kirjastaan Rauhan utopia, joka käsittelee kansainvälistä tilannetta.

Mitä utopioita suomalaisilla on?

”Kuvittelemme, että muu maailma on samanlainen kuin meidän hieno yhteiskuntamme. Olemme kuitenkin arvojemme kanssa vähemmistössä. Esimerkiksi Kiinan pahin uhka on demokratia, muslimeille meidän arvomaailmamme on vieras, ja Intiassa epätasa-arvo on institutionalisoitunut.”

Mikä on mielestänne suurin uhka rauhalle?

”Nykyiset ydinasevallat ovat sitoutuneet olemaan käyttämättä ydinaseita. Suuri uhka olisi se, että terrorijärjestöt kuten al-Qaida, Isis tai Taleban pääsisivät käsiksi ydinaseisiin. Se voisi johtaa hyvin vaarallisiin selkkauksiin, koska he eivät anna armoa ihmishengelle.”

Onko teillä suunnitelmissa kirjoittaa lisää kirjoja?

”Ei, minulta on loppunut aiheet. Yksi tuttavani sanoi, että kirjoita dekkari, mutta minulla ei ole siihen mielikuvitusta. Olen hyvä kirjoittamaan faktaa. Pitäisi vaan löytää aihe, tyhjensin nimittäin itseni tuohon Rauhan utopia -kirjaan.”

HelsinkiMission juhlasali (Albertinkatu 33, Helsinki) kello 14.30. Vapaa pääsy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit