Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksinäinen äiti saa miettimisaikaa lapsen ollessa vastaanottokodissa

Ihmiset
 
HS
Matti Tapola / Lehtikuva
Mistä koti tälle pikkutytölle. Hyväntuulinen, noin kahden kuukauden ikäinen vauveli on päästyt kodin johtajan, Martta Huhtalan syliin. Tämän vauvan äidillä ei ole mahdollisuuksia pitää lastaan, joten Pelastakaa lapset r.y. yrittää etsiä hänelle uuden kodin.
Mistä koti tälle pikkutytölle. Hyväntuulinen, noin kahden kuukauden ikäinen vauveli on päästyt kodin johtajan, Martta Huhtalan syliin. Tämän vauvan äidillä ei ole mahdollisuuksia pitää lastaan, joten Pelastakaa lapset r.y. yrittää etsiä hänelle uuden kodin. Kuva: Matti Tapola / Lehtikuva

Noin kahden kuukauden ikäinen vauva jokeltaa tyytyväisenä hoitajalleen Matti ja Maija-kodissa. Ulkonaisesti kaikki näyttää olevan hyvin, mutta tällä pienokaisella ei ole vielä kotia eikä vanhempia.

Yksinäinen, vaikeuksiin joutunut nuori äiti on päättänyt luopua lapsestaan, ja näin on vauva tuotu suoraan synnytyslaitokselta tänne Pelastakaa lapset ry:n vastaanottokotiin. Hän on yksi kodin kuudestatoista vauvasta, joista suurimmalle osalle haetaan kotia ja vanhempia. -- Ei-toivotun lapsen syntymään liittyy äidin kannalta hyvin mutkikas ongelmakimppu. Äiti saattaa olla vielä itsekin hyvin nuori ja vailla ammattia. Usein lapsen isällä on jo perhe, jonka toimeen tulosta hänen on huolehdittava. On todettu, että usein näiden ei-toivottujen lasten isät ovat naimisissa olevia. -- Yhteiskunnassamme on jatkuvasti paljon ennakkoluuloja ja traditioita, jotka vaikeuttavat yksinäisen äidin asemaa. Raskauden aikana äidin on vaikea nähdä ulospääsytietä tilanteestaan. Se aika, jonka lapsi viettää Matti ja Maija -kodissa tai muussa vastaanottokodissa, antaa äidille mahdollisuuden päästä selvyyteen siitä, haluaako hän yhdessä lapsen kanssa yrittää eteenpäin vai näkeekö hän, että ottokodin saaminen on lapsen kannalta paras ratkaisu.

Helsingillä rakenteilla 1170 asuntoa

Helsingin kaupungin rajojensa sisällä harjoittaman asuntotuotannon loppupää alkaa yhä selvemmin häämöttää. Vuoteen 1970 mennessä riittävät tontit vielä 4700 asunnon tuotantoon. Neljän vuoden kuluessa on siis jostakin saatava uutta tonttimaata.

Tonttimaan hankintaan on Helsingillä periaatteessa kaksi, mutta käytännössä tällä hetkellä vain yksi mahdollisuus: alueliitokset. Toisen mahdollisuuden muodostaa kaupungin rajojen sisällä oleva, 1.700.000 kerrosneliömetriä vastaava määrä yksityisten hallussa olevaa maata. Sen käyttöön saaminen riippuu kuitenkin ratkaisevasti pakkolunastuslain nykyaikaistamisesta. Esitys uudeksi pakkolunastuslaiksi taas raukesi vaalien yhteydessä ja tilanne on tässä suhteessa nyt jäässä. -- Nyt rakenteilla olevat rakennuskohteet sijaitsevat itäisissä kaupunginosissa Myllypuron, Kontulan, Malmin, Pukinmäen ja Pihlajamäen alueilla. Suurin osa kaupungin omasta asuntotuotannosta on nyt keskittynyt Kontulan alueelle.

Vetoomus Intialaisille: ei lapsia viiteen vuoteen

Sushila Nayar on vedonnut intialaisiin ja pyytänyt etteivät nämä hankkisi lapsia viiteen vuoteen. Tämä auttaisi Intiaa tulemaan omavaraiseksi elintarvikkeiden suhteen.

Viljantuonti maahan ei ole hyvä ratkaisu elintarvikepulaan, sanoi rouva Nayar Punaisen ristin järjestämässä joukkokokouksessa Delhin lähellä. Kysymys voidaan ratkaista vain syntyvyyden säännöstelyllä ja maataloustuotannon lisäämisellä.

Samanaikaisesti viralliset tiedot kertoivat 23 maan Yhdysvaltain lisäksi tarjonneen elintarvikeapua Intialle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit