Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalais­syntyinen majuri kateissa Etelä-Vietnamissa

Ihmiset
 
HS
L. A. Törni
L. A. Törni

Suomalaissyntyinen, jatkosodassa Mannerheim-ristin ritariksi nimitetty ja monien seikkailujen jälkeen Yhdysvaltain armeijan majuriksi päätynyt 45-vuotias Lauri Allan Törni on kadonnut Etelä-Vietnamissa viime lokakuussa, eikä vieläkään ole selvinnyt onko hän vankina vai kuollut.

Laskuvarjojoukkojen kouluttajana toiminut majuri Törni katosi 18. 10. 1965 klo 20 kahden tukikohdan välisellä helikopterilennolla, eikä hänen kohtalostaan ole tarkempia tietoja saanut myöskään hänen Suomessa elävä isänsä, jolle ilmoitettiin tapahtumasta yli seitsemän kuukautta sitten.

Julkisuudessa esitetyt tiedot majuri Törnin kuolemasta ovat siis täysin epävarmoja.

Kiirastorstaista vilkkain päivä pääsiäisliikenteessä

Kiirastorstain arvellaan muodostuvan kiireisimmäksi päiväksi pääsiäisliikenteessä, jonka sujuminen vaatii entisen tavan mukaan runsaasti mm. lisäjunia ja linja-autoja.

Kiitojunien paikat on varattu ja makuuvaunupaikat suurimmaksi osaksi loppuneet. Myös lentolippujen kysyntä on ollut vilkasta.

Turun ja Tukholman väliset laivavuorot ovat pääsiäisen ajaksi jo loppuunmyytyjä.

Lisävuoroja asetetaan linja-autoliikenteeseen runsaasti kaikkina pääsiäispäivinä.

– Kiireisin päivä on kiirastorstai menoliikenteessä, mutta paluuliikenteen arvellaan jakaantuvan useamman päivän osalle, kerrottiin Linja-autoliitosta.

Helsingistä on pääsiäistä muualla viettämään lähdössä 50.000–60.000 ihmistä linja-autoilla.

Varattomat pitkätukat eivät pääse Ranskaan

Pariisi, 5. 4. (Lauri Karén)

Ranskaan tästä lähin pyrkivien nuorten on viisainta pestä naamataulunsa, leikkauttaa ja kammata kuontalonsa ja vaihtaa jo hyvissä ajoin ennen raja-asemalle saapumistaan kirkuvankirjavat tai töhröiset kuteet hieman klassillisempiin vaateparsiin.

Lomakauden lähestyessä pääsiäisen mukana on hallitus julistanut sodan beatnikkeja vastaan, jotka tulevat pennittöminä ja likaisina kitaratrubaduureina Ranskaan nukkuakseen siltojen alla yhdessä alkuasukas-irtolaisten eli clochardien kanssa.

Raja-asemien poliisi on saanut määräyksen käännyttää armotta takaisin kaikki ulkomaalaiset, jotka tekevät liian ”kummallisen” vaikutuksen ja jotka eivät voi todistaa olevansa niin paljon varoissaan, että he voivat tulla toimeen Ranskassa olonsa ajan turvautumatta epäilyttäviin keinoihin.

Määräyksen tarkoituksena on nähtävästi säästää Pariisin ja Rivieran rantakaupunkien poliisit siltä ylimääräiseltä työltä, joita varsinkin englantilaiset, saksalaiset, hollantilaiset ja skandinaaviset beatnikit aiheuttavat virkavallalle joka kesä.

---

Uusiin määräyksiin lienee osaltaan vaikuttanut myös se valtava meteli, jonka Rolling Stones sai aikaan Pariisissa vain joitakin päiviä sitten esiintyessään Olympiateatterissa. Paikalla puhkesi täydellinen sota tuolien lentäessä, ihailijoiden kiljuessa ja loukkaantuneita ja pyörtyneitä kannettaessa kymmenittäin ulos.

Ensi kuussa pelätään Bob Dylanin esiintymisen aiheuttavan samanlaisia jumaloinnin ilmauksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit