Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vinkkejä kevääseen

Ihmiset
 
Mia Oksanen
Mia Oksanen

Helsingin Messukeskuksessa alkaa tänään Kevätmessut, jotka koostuvat viidestä eri messusta: Oma Koti, OmaMökki, Oma Piha, Sisusta! ja Lähiruoka&Luomu. Messuilla on mukana menossa puutarhuri Mia Oksanen GardenLiving -yrityksestä.

Mitkä ovat pihan ja puutarhan pakolliset kevättyöt?

”Nurmikon haravointi, pensaiden leikkaukset ja kevätlannoitus. Myös rikkaruohojen kitkeminen on tärkeää, kun rikkaruohot alkavat puskea pintaan heti kasvukauden alettua. Muuten piha alkaa rehottaa.”

Mitkä kasvit ovat nousseet viime aikoina suosioon?

”Erilaiset heinät saamassa yhä isompaa suosiosta meillä. Suomalaiset ovat edelleen ihastuneet myös hyötykasveihin. Kerrostaloissakin asukkaat voivat kasvattaa talon sisäpihalla yhdessä hyötykasveja.”

Mitä puutarhatyöt parhaimmillaan antaa ihmisille?

”Vaikka mitä! Puutarhassa puuhaaminen on terapiaa, sillä puutarhassa mieli rauhoittuu. On myös mahtavaa, kun pystyy näkemään työnsä tuloksen. Ei tarvitse laittaa edes hirveän isoa panostusta, kun piha näyttää jo oikeasti hienolta.”

Kevätmessut Helsingin Messukeskuksessa (Messuaukio 1, Helsinki) torstaista lauantaihin kello 10–18 ja sunnuntaina kello 10–17. Liput 11–18 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit