Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asuntovaunujen aika on alkanut

Leppäsuon pysäköintipaikalla on kolme asuntovaunua ja niissä on saksalaiset tunnukset.

Ihmiset
 
HS
Holger Eklund / Lehtikuva
Huomenta, sanoo iltapäivällä herätetty Joe Koot, nuori saksalainen soittaja, jonka tilapäisenä kotina kahden kuukauden ajan Suomessa on asuntovaunu.
Huomenta, sanoo iltapäivällä herätetty Joe Koot, nuori saksalainen soittaja, jonka tilapäisenä kotina kahden kuukauden ajan Suomessa on asuntovaunu. Kuva: Holger Eklund / Lehtikuva

Mihin majoittuu ulkomaalainen turisti asuntovaunuilleen Helsingissä nyt, kun leirintäalueitakaan ei vielä ole avattu, ihmettelee suomalainen. Vaikkapa autojen pysäköintipaikoille, vastaa ulkomaalainen, ja asettuu taloksi.

Leppäsuon pysäköintipaikalla on kolme asuntovaunua ja niissä on saksalaiset tunnukset. – Ei, emme me ole turisteja, olemme täällä vain tilapäisesti ja työskentelemme eräässä ravintolassa soittajina, sanoo uninen saksalainen raottaessaan myöhään iltapäivällä häiriöstä hämmästyneenä vaununsa ovea.

Olen Joe Koot Münchenistä, ja meitä on kaikkiaan neljä. Tämä on ikävä paikka asua, mutta orkesterillemme on luvattu järjestää pian yksityinen alue, minne voimme vaunuinemme järjestäytyä. -- Suomalaiset viranomaiset eivät katso hyvällä silmällä asumista pysäköintipaikoilla. Sellaista ei voida sallia, kerrotaan poliisilaitoksesta, mutta samalla todetaan, että asuntovaunujen yleistyminen on tuonut aivan omat, vielä osittain ratkaisemattomat ongelmansa pääkaupunkiin ja muuallekin.

Kolmatta kuukautta meressä ollut ydinpommi saatiin ylös

Madrid, 7.3. (AP)

Suuritehoinen vetypommi, joka on ollut kadoksissa tammikuun 17:nnestä lähtien, on nostettu meren pohjasta Espanjan kaakkoisrannikolla, ilmoitettiin torstaina virallisesti.

Ilmoitus oli merkkinä sen laajamittaisen vedenalaisen etsintäsuunnitelman loppumisesta, joka alkoi amerikkalaisen B-52 ydinpommittajan törmättyä yhteen tankkauskoneensa kanssa ja syöksyttyä Palomaresin rannikolle. Pommin löysi Yhdysvaltain laivaston erikoiskomennuskunta 65, joka on kontra-amiraali William Guestin johdolla tutkinut meren syvyyksiä yli kahden kuukauden ajan.

Pommi löydettiin noin 800 metrin syvyydestä melkein tarkalleen siitä paikasta, johon espanjalainen kalastaja Francisco Simo kertoi etsijöille nähneensä sen putoavan.

Leipurin sormus katosi taikinaan

Kotka, 7. 4.

Tavastilalainen leivän valmistaja etsii kadonnutta kultasormusta, joka on hävinnyt taikinaa valmistettaessa. Sormustaikinasta valmistettuja sekalelpiä on myyty mm. Kotkan torillä ja todennäköisesti joku leipien ostajista on löytänyt nuoren morsiamen kihlasormuksen pääsiäisleivästään. Sormuksessa on kaiverrus: Jussi 1. 4. 1965.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit