Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

4.400 suomalaista lähti pääsiäiseksi N-liittoon

Ihmiset
 
HS
Vaalimaan tulliaseman henkilökunta selvisi perjantaina auto- ja turistiruuhkasta hyvin, vaikka silloin tällöin pieniä jonojakin syntyi, niin matkustajien odotusajat jäivät varsin lyhyiksi.
Vaalimaan tulliaseman henkilökunta selvisi perjantaina auto- ja turistiruuhkasta hyvin, vaikka silloin tällöin pieniä jonojakin syntyi, niin matkustajien odotusajat jäivät varsin lyhyiksi.

Lappeenranta, 9. 4. (EK).

Ennakkoarvioita ja myös viimevuotista jonkin verran vähemmän suomalaisia matkusti tänä vuonna pääsiäiseksi Neuvostoliittoon.

Matkatoimistojen arvio 160 linja-auton karavaanista Leningradiin ei pitänyt paikkaansa, sillä pääsiäisviikolla ylitti rajan Vaalimaalla 112 linja-autoa, joissa oli matkustajia yhteensä noin 3.800.

Vuosi sitten oli turistien määrä jonkin verran suurempi ja linja-autojakin oli silloin 120.

Vainikkalan rautatieasemalla oli sen sijaan jonkin verran vilkkaampaa kuin viime vuonna. Rautateitse matkusti Neuvostoliiton suuntaan noin 600 henkilöä.

Vaalimaan tulliasemalla oli varauduttu turistien tulvaan. Sekä kiirastorstaina että pitkänäperjantaina avattiin raja poikkeuksellisesti jo kello 7.

Humalainen halusi puhua presidentille

Helsingin poliisi on selvinnyt pääsiäispyhien alusta rauhallisesti. Pääkaupunkiin jääneet helsinkiläiset ovat käyttäytyneet hyvin eikä pahempia kolareita ole sattunut.

Kiirastorstaina olivat tosin eräät Helsingin poliisipiirien putkista täynnä, mutta pääsiäisviinat ovat jo alkaneet loppua.

Eräs mies yritti tunkeutua presidentin linnaan presidentin kanssa keskustelemaan, mutta poliisi toimitti hänet putkaan selviämään.

Vapaa-aikanakin tyylikkäänä

Ei mitään pahaa verryttelypuvusta sinänsä, mutta on murheellista havaita, että se on useiden kelpo suomalaisten ainoa loma-puku aamusta iltaan ja muuttumassa eräänlaiseksi kansallispuvuksi vähän samaan malliin kuin popliinitakki.

Nyt kun meillä Suomessakin työaika lyhentyy ja vapaat lauantait antavat mahdollisuuden hauskaan ja rentouttavaan vapaa-ajan viettoon, on korkea aika pysähtyä ajattelemaan myös vapaa-ajan pukeutumista.

Vapaa-aikanakin voi olla siistin näköinen, jopa tyylikäs.

Jauhelihayllätys

Huolettoman miesostajan mieli oli kevään ja pääsiäisen herkistämänä tavallistakin huolettomampi ja hän päätti ostaa jotain erikoista suuhunpantavaa.

Vaimo oli kiireissään lähettänyt hänet lihakauppaan antamatta aivan tarkkaa listaa ja suullisia ohjeita.

Kurkut, sillit, kananmunat ja sardiinit eivät tuottaneet ongelmaa, mutta liha, sitä miehen piti miettiä. Kyljys, sisäfile, riippunut, ei riippunut, murea mulli, varttunut nauta?

Jotain erikoista piti ostaa näin pyhiksi, mutta kuitenkin helppoa valmistaa. Yllätänpä vaimon ja ostan tuosta möykyn jauhelihaa – helppoa valmistaa, herkullista, suo vaihtelevia mahdollisuuksia.

Halpaakin, sanoi kauppias, kyljyksiin verrattuna. Valitkaapa tästä, punaista riippunutta paistia, kahdeksan markkaa kilo.

Kauppias pisti mehevän paistinpalan myllyyn ja hymyili ymmärtäväisesti: yllätetään vaimo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit