Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aktiivierotuomari ehti moneen tehtävään

Heikki L. Tuominen 1938–2016

Ihmiset
 
Heikki L. Tuominen
Heikki L. Tuominen

Mittavan työn jalkapalloerotuomarina, kouluttajana ja järjestötoimijana tehnyt Heikki L. Tuominen kuoli vaikeaan sairauteen Vantaalla 24. maaliskuuta. Hän oli 77-vuotias ja syntynyt Tampereella 19. heinäkuuta 1938.

Tuominen aloitti erotuomariuransa nykymittapuun mukaan melko myöhään, 31-vuotiaana 1970. Jämäkän miehen ura lähti nopeaan nousuun mestaruussarjaan, jossa hänelle kertyi 1984 päättyneellä uralla 62 ottelua. Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) listalla hän oli 1980–84.

Jo erotuomariaikanaan Tuominen oli aktiivinen alan muussa toiminnassa, mikä enteili tehtävien lisääntymistä vihellysuran päättymisen jälkeen. Asiantuntevana ja luontevana esiintyjänä hän oli kysytty luennoitsija myös muitten lajien koulutustapahtumissa.

Kouluttajana Tuominen aloitti Helsingin Erotuomarikerhossa ja Palloliiton Helsingin piirissä ja oli Palloliiton pääkouluttaja 1989–93.

HEK:n puheenjohtajuutta hän hoiti 1974–83 ja Helsingin piirin 2001–07. Lisäksi tehtäväkenttään mahtui vuosien mittaan eri valiokuntien jäsenyyksiä. Palloliiton liittovaltuustoon hän kuului 2004–09.

Tuomisen kakkoslajiksi muodostui jääpalloilu, jossa hän oli kurinpitovaliokunnan jäsen ja erotuomaritarkkailija.

Erotuomarien suuresti arvostamana tarkkailijana hän toimi jalkapalloilussa vuoteen 2000 asti. Tuominen oli myös aktiivinen kirjoittaja alan julkaisuissa ja oli Futis-Sanomien ja 90 minuuttia -lehden päätoimittaja 2000-luvulla.

Pitkäaikaisesta ja monitahoisesta toiminnasta Tuominen sai tukun ansiomerkkejä ja tunnustuksia. Suuren osan työurastaan Tuominen teki TLK:n ja HK:n pääisännöitsijänä.

OIKAISU (HS 12.4.2016): Toisin kuin maanantaina 11. huhtikuuta sivulla B16 kerrottiin, erotuomari Heikki L. Tuominen oli kuollessaan 77-vuotias, ei 75-vuotias.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?