Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen pisin moottoritie ulottuu pian Veikkolaan

Gumböle–Veikkola-moottoritietä urakoidaan tällä hetkellä vähän yli kahdensadan miehen voimin.

Ihmiset
 
HS
Holger Eklund / Lehtikuva
Gumbölen-Veikkolan tulevan moottoritien lähtökohta Tarvontien päässä näkyy taustalla puolivalmiina. Koko rakenteilla olevan osuuden pituus on kolmetoista kilometriä.
Gumbölen-Veikkolan tulevan moottoritien lähtökohta Tarvontien päässä näkyy taustalla puolivalmiina. Koko rakenteilla olevan osuuden pituus on kolmetoista kilometriä. Kuva: Holger Eklund / Lehtikuva

Helsingistä Turkuun päin johtava Tarvontie saa puolentoista vuoden kuluttua jatkeekseen Gumbölen–Veikkolan moottoritien. Munkkiniemestä Veikkolaan ulottuu silloin Suomen pisin moottoritie. Veikkolasta eteenpäin tiesuunnitelmat ovat vireillä, mutta niiden toteuttaminen on vielä hämärän peitossa.

Gumböle–Veikkola-moottoritietä urakoidaan tällä hetkellä vähän yli kahdensadan miehen voimin. Tahti kiihtyy kuitenkin kesällä, jolloin otetaan saman verran työvoimaa lisää. Tämä on mahdollista sen vuoksi, että valtio teettää kolmentoista kilometrin pituisen osuuden yksityisenä urakkana Tieyhtymä Veikkolantiellä. -- Tielinjan vahvistaminen tiesi lähtöä parinkymmenen talon asukkaille, joiden rakennukset ja maat osuivat uuden tien alle. Kaikkiaan jouduttiin poistamaan tältä kolmentoista kilometrin matkalta noin 70 rakennusta, joista parikymmentä oli vakituisesti asuttua.

Yksityiset viikonloppumajat pois ulkoilualueilta

Yksityisten viikonloppumajojen rakentamisen lopettamista ja majojen poistamista vähitellen kokonaan Helsingin keskeisiltä ulkoilualueilta esittää Helsingin kaupungin rakennustarkastusvirasto eräänä osatoimenpiteenä kaupungin alueiden siistimiseksi.

Helsingin keskeisillä ulkoilualueilla on tilaston mukaan yksityisten omistamia viikonloppumajoja Kivinokassa 590 majaa, Lauttasaaren eteläkärjessä 271, Länsiulapanniemessä 245 sekä Itä-Pihlajasaaressa 14 viikonloppumajaa.

Helsingin suurkaupunkiluonne ja ahdas sijainti asettavat yleiseen käyttöön varatuille ulkoilu- ja virkistysalueille suuret vaatimukset tyydyttääkseen kaupunkilaisten ulkoilutarpeen, toteaa tarkastusvirasto. -- Ulkoilualueiden hankalimpana ongelmana on viikonloppumaja-asutus, joka usein rajoittaa liikkumista ja muita epäkohtia sisältävänä estää tervettä kehitystä.

Rakennusvirasto on todennut, että kaupungin vuokraamalla maaperällä sijaitsevia mökkejä myydään keinottelumielessä huvilatontteina. Näiden kautta tapahtuu mm. muuttoliikettä Helsinkiin. Vakinaista talviasumista on jatkuvasti, esim. Kivinokassa sijaitsevissa mökeissä noin 50:ssä.

Majojen ulkonäkö on useimmissa tapauksissa epäonnistunut. Muoviset katokset ja seinät, joilla kuistit ovat säännöllisesti verhoillut, sekä kirkuvat värit ja majojen usein sattumanvarainen sijainti vieri vieressä rannalla, tekevät muuten sävyltään harmonisista ulkoilu puistoista levottoman ja sullotun tuntuisen.

Abbedissa paljasti ”nunnan” mieheksi 

Taipei, Formosa, 12. 4. (AP)

Formosalaisen buddhalaisen nunnaluostarin abbedissa on tuottanut koko maan asukkaille suuren yllätyksen paljastamalla, että muuan ”nunna”, joka on ollut hänen luostarissaan viimeksi kuluneet 7 vuotta onkin itse asiassa mies.

Formosan kiinalaiset sanomalehdet julkaisivat lauantaina asiasta seuraavat yksityiskohdat: Koska Fengshanin (Fenix-vuoren) temppelin ”nunna” Tshanguan maakunnassa Formosan länsiosassa, on poikkeuksellisen hurskas henkilö katsoi abbedissa nyt aiheelliseksi hänen todellisen henkilöllisyytensä paljastamisen. Oikeat nunnat tyrmistyivät, vaikka abbedissa selittikin rauhoittavasti, että miesnunna on vaaraton kuin karitsa, koska hänelle ei ole maailmassa olemassa mitään muuta kuin buddhalaiset uskonkappaleet.

Kun uutinen tuli julki alkoi Fengshanin temppeliin virrata runsaasti uteliasta yleisöä, joka toivoo näkevänsä edes vilahduksen valenunnasta. Miehen todellinen nimi on Nzelir ja hän on nykyisin 42-vuotias. Hänet otettiin nunnaluostariin koeajaksi hänen ollessaan 25-vuotias – heti sen jälkeen kun hänen vaimonsa oli hylännyt hänet. Abbedissa tiesi, että noviisi, joka vihittiin myöhemmin nunnaksi, oli mies. Hän piti kuitenkin tietonsa salassa siihen saakka, kunnes hänestä tuntui, että hän voisi paljastaa sen ilman ikäviä seurauksia.

Abbedissa toivoo nyt, että hän olisi pitänyt salaisuuden edelleenkin omana tietonaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit