Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kovat sanat yhteiskunnasta ja uusi sävel varpuselleni

Ihmiset
 
HS
Kari Santala
Miksi kaikki hauska kielletään? – Oot liian nuori sitä tietämään, Jukka Kuoppamäki laulaa ja sanoo: Miksi kaikkein hauskin kielletään..."
Miksi kaikki hauska kielletään? – Oot liian nuori sitä tietämään, Jukka Kuoppamäki laulaa ja sanoo: Miksi kaikkein hauskin kielletään..." Kuva: Kari Santala

Mies, jonka sanoittamista lauluista löytää inhimilliseen yhteiskuntaan kohdistuvaa arvostelua, hellyyttä ja erilaisuutta muihin tämän päivän kansanlauluihin nähden, on päässyt yleisön kuultavaksi.

Tuo ymmärtävä mies on Jukka Kuoppamäki, sama, joka lauloi alaikäisyyshuolista ja hellittämättömyydestä ystäviä etsittäessä. Hän laulaa nyt kaksitoista laulua omalla LP:llään.

Alaikäinen on ensimmäinen oma lauluni. Joku on sanonut, että olen liian vanha (23) laulamaan näistä asioista. Omaista mielestäni en ole. Ensinnäkin olen nuorekas, toiseksi hyvämuistinen ja kolmanneksi joudun olemaan paljon tekemisissä itseäni nuorempien kanssa, minulla on kotona kaksi lasta ja koulussa 38, kertoo Jukka kappaleita esitellessään.

”Mitä kansa haluaa” otsikoidun levyn hallitsevin hahmo on Jukka Kuoppamäki, joka albumin kannessa katsoo nimensä alta huuliharpun takaa uusien laulujen aikaan. Siihen maisemaan sopivat ne kaksitoista laulua, jotka ovat albumin sisällä, ja siinä maisemassa Jukka on sovinnossa itsensä kanssa. Laulut ovat syntyneet eri mielialojen vallitessa, ne ovat hänen sisimpäänsä eivätkä kaupallista julistusta.

Jukka Kuoppamäki kertoo, että oikeastaan Pertsa sai hänet innostumaan tällaisesta musiikista, ei siitä ole kulunut vielä vuottakaan, ”Mutta sitten ei – aluksi – ollut aiheita ja myöhemmin ei ollut aikaa. Niin minä aloin itse tehdä sekä sanat että sävelet.” - -

Jukka Kuoppamäki on päässyt pintaa syvemmälle, hän tulee saamaan hyviä ja pysyviä ystäviä, sillä aitous ja rehellisyys palkitaan. Hän on antanut mielipidelauluihin niin mielenkiintoisen lisän, että kuulija jää jokaisen jälkeen kiitoksen velkaa.

Päijänne-voitto Ruotsiin

Moottoripyörien 31. Päijänteen ympäriajossa selviytyi voittajaksi täysin yllättäen nuori ruotsalaisajaja Hasse Ericsson, joka kävi koko 900 km:n taipaleen tiukkaan kilpaa moninkertaisen Päijänne-voittajan Olavi Hokkasen kanssa ja löi tämän lopulta yhdellä pisteellä. Vielä aivan Helsingin tuntumaan saakka oli viime vuoden voittaja Pertti Kärhä tasapisteissä ruotsalaisyllättäjän kanssa.

Kärhä menetti pelin Myrskylän–Juornaan maastossa ulosajoon, jossa hänen vasen nilkkansa murtui ja Suomen joukkueen ykkösajaja joutui keskeyttämään.

Vaikka muut Suomen maajoukkueen jäsenet Olavi Hokkanen ja Lars Dufvelin sijoittuivat ajossa seuraaville sijoille, vei Ruotsi voiton maaottelun ensimmäisessä osassa pistein 12–9. Maaottelun toinen osa ajetaan syksyllä Ruotsissa.

Chaplin täytti 77 v. Lontoossa 

Lontoo, 17.4. (AFP)

Charlie Chaplin, joka täytti lauantaina 77 vuotta, piti perjantai-iltana syntymäpäiväkutsut tekeillä olevan elokuvansa ”The Countess from Hongkong” (Kreivitär Hongkongista) näyttelijöille Lontoossa. Nämä lahjoittivat hänelle valtavan syntymäpäiväkakun, joka syötiin shampanjan kanssa. Filmissä esiintyy muun muassa Sophia Loren.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?