Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voltteja leikkimielellä

Ihmiset
 
HS
Lasse Holmström / Lehtikuva
Akrobatia on otettu tärkeäksi ja ilmeisen hedelmälliseksi osatekijäksi näyttelijäkoulutukseemme ja siitä tuli eilisten näytteiden suosikkinumero. Kuvassamme Teatterikoulun tänä keväänä valmistuvan III vuosikurssin oppilaita aloittamassa akrobatian demonstraatiotaan Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä.
Akrobatia on otettu tärkeäksi ja ilmeisen hedelmälliseksi osatekijäksi näyttelijäkoulutukseemme ja siitä tuli eilisten näytteiden suosikkinumero. Kuvassamme Teatterikoulun tänä keväänä valmistuvan III vuosikurssin oppilaita aloittamassa akrobatian demonstraatiotaan Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä. Kuva: Lasse Holmström / Lehtikuva

Teatterikoululaisten lukujärjestyksessä on syksystä lähtien ollut myös akrobatian tunteja. Tämän uuden ja epäilemättä erittäin tarpeellisen aineen demonstraatiosta sukeutui tänä keväänä valmistuvan kurssin julkisten näytteiden ylivoimaisesti hauskin numero, oikea yllätysshow vetäjänään improvisoidun tuntuisen näytetuntinsa joustavasti esitellyt akrobatian opettaja Antti Tarkiainen. Todellisella leikkimielellä ja vaikean taidon aakkoset tyylikkäästi halliten heittelivät niin pojat kuin tytötkin mitä hurjimman näköisiä voltteja ja kuperkeikkoja, ja osuvaa mimiikkaakin muistettiin tuolloin tällöin liittää mukaan tappeluksiin ja miehenkaatokohtauksiin.

Eilen Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä järjestettyjen, pääasiassa liikunnalle omistettujen näytteiden ainoa näytelmäesitys, Molieren ”Naisten koulun” lyhennelmä vihjaili sekin akrobatian tuntien hyödyllisyydestä.

USA:ssa moititaan nyt eurooppalaisia autoja 

Washington , 16. 4. (UPI)

Yhdysvaltain autotehtaita ja niiden tuotteiden turvanormeja viime aikoina ankarasti arvostellut asianajaja Ralph Nader sanoi senaatin tieliikennevaliokunnalle, että ”Volkswagenia vaarallisempaa autoa on vaikeata löytää”. Nader esitti Volkswagen-kommenttinsa todettuaan aluksi yleisesti ulkomaalaisten autojen osalta, ettii ostava yleisö ei ole kiinnittänyt tarpeeksi huomiota ajokkiensa turvallisuuspuoleen. Hän sanoi, että Yhdysvaltain teillä liikkuu noin kaksi miljoonaa saksalaisvalmisteista Volkswagenia. -- Nader, joka on tunnettu kirjailija ja asianajaja, syytti General Motors-yhtymää siitä, ettei se ollut ilmoittanut määrättyjen vuosimallia 1962 olevien Pontiacien, Buickien, Oldsmobilien ja Cadillacien ostajille, että naiden ajokeissa on teknillinen vika, joka saattaa lukita ohjauslaitteet. -- Frankfurt , 15. 4. (UPI) Länsisaksalainen Volkswagen-tehdas ilmoitti kuultuaan amerikkalaisten väittäneen Volkswagenia ”maailman miltei vaarallisimmaksi autoksi”, että se tutkii asiaa.”Meidän on tutustuttava kysymykseen perinpohjaisesti ennen kuin voimme antaa lausuntomme”, Volkswagenin edustaja sanoi.

Saloran televisioista joka kolmas vientiin

Televisioiden viennistä Ruotsin lisäksi myös muihin Efta-maihin on Salora käynyt neuvotteluja. Kysymyksessä ovat Tanska, Itävalta, Portugali ja Sveitsi. Aiemmin, pari kuukautta sitten solmittiin yli miljoona kruunua kattava yhteistyösopimus Ruotsin kanssa. Tämän mukaan suomalainen tehdas toimittaa sinne vastaanotinkoneet, jotka Ruotsissa ”koteloidaan”. Tanskan erään suuren tehtaan kansan allekirjoitetaan sopimus viikon sikana. Itävallassa on saatu jo yhteistoimintaa koskevat mahdollisuudet sovittua samoin kuin myyntisopimus Sveitsissä. Portugalin kanssa televisioiden vienti on vielä neuvotteluasteella.

Suomalainen tehdas ei markkinoi vastaanottimiaan ulkomailla omalla nimellään. Tehtaasta saa saadun tiedon mukaan televisioiden myynti ilman ”nimisitoumusta” ulkomaille on helpompaa.

Saloran tuotannosta menee nyt suunnilleen joka kolmas vastaanotin vientiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit