Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kevätmarkkinain myyjäpiiri pienentynyt Lappeenrannassa

Ihmiset
 
HS
Kynät, piiput ja tuhkakupit vaihtavat omistajaa Lappeenrannan kevätmarkkinoilla. Kauppa käy ja raha liikkuu, vaikka markkinakauppiaiden määrä onkin puolet pienempi kuin viime vuonna.
Kynät, piiput ja tuhkakupit vaihtavat omistajaa Lappeenrannan kevätmarkkinoilla. Kauppa käy ja raha liikkuu, vaikka markkinakauppiaiden määrä onkin puolet pienempi kuin viime vuonna.

Lappeenranta, 15. 4. (EK).

Hiljaisina ja peräti rauhallisina alkoivat Lappeenrannan perinteelliset kevätmarkkinat.

Liekö kevään keskelle yllättäen tullut talvi säikyttänyt kauppiaat pois, vai mistä lie johtunut, että vain noin puolet edellisen vuoden kauppiasmäärästä oli nyt tullut tavaroitaan kaupalle.

Viime keväänä myytiin markkinapaikkoja noin 280–300 ja nyt ainoastaan noin 140.

Hallitusratkaisun arvioidaan venyvän pitkälle kevääseen Tunnustelijan nimeäminen lykkäytyi

Uuden hallituksen muodostaminen siirtyy ainakin tämän kuun loppupuolelle, sillä maalaisliittolaisen keskustapuolueen puoluevaltuuskunnan kokous pidetään 25. pnä huhtikuuta, jolloin hallituskysymys keskustapuolueen osalta ratkeaa.

Tasavallan presidentti ei toistaiseksi ole antanut virallista tunnustelutehtävää kenellekään.

Mahdollista on, että toimeksianto lykätään valtiopäivien tänään tapahtuvien juhlallisten avajaisten vuoksi ensi viikon alkupäiviin.

Italian elokuvapäivien valtuuskunta muuttui

Anteeksipyytävästi käsiään levittelevä Italian elokuvapäivien valtuuskunta selitti parhain päin Suomeen saapuneen edustajiston kokoonpanon yhtäkkisen muuttumisen.

Tännehän piti saapua ensi-iltaelokuvan ”Henkien Giulietta” naistähden Sandra Milon sekä ohjaaja Federico Fellinin, mutta Italiassa on parhaillaan kova työpaine, joten he eivät voineet keskeyttää työtänsä vierailun vuoksi.

Nuoriso ja asumalähiöt

Suurten kerrostaloalueiden myötä on meidänkin nuoriso-ongelmamme saanut lisäväriä.

Nämä taajamat, joista käytetään myös paljon puhuvaa nimitystä nukkumataajamat, on suunniteltu ja rakennettu ilmeisesti lainkaan ajattelematta, että ihminen ei vietä vapaa-aikaansa nukkuen lokeroasunnossaan.

Aikuiset, perheen vanhemmat ja muut asunnonomistajat ehkä tekevät näin. Asuminen on niin kallista, että suurin ponnistuksin hankitussa asunnossa täytyy viettää suurin osa ajasta sen omistamisen autuudesta nauttien.

Mutta nuoriso ei osaa eikä jaksa hautoa tätä ajatusta. Se tahtoo toimintaa.

Kun asumalähiöiden asukkaista valtaosa on nuorenpuoleisia perheitä monenikäisine lapsineen, nuorten viihdyttämiseksi tarvitaan monenlaisia toimenpiteitä.

Nuoriso-ongelma syntyy niistä nuorista, joita vanhemmat eivät välitä tai eivät pysty pitämään kurissa ja kasvattamaan oikeaan käyttäytymiseen.

Tämä useimmiten aivan pieni, mutta huonokäytöksinen joukko saa aikaan sen, että vanhempi väki leimaa kaikki nuoret yhtä holtittomiksi maleksijoiksi ja rauhan häiritsijöiksi, vaikka suurin osa laumoina kulkevista, äänekkäistä ja ilkitöitä tekevistä nuorista on luultavasti vain ajattelemattomana joukon jatkona.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit