Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amerikkalais­kaunottaret veivät debytanttijuhlan

Jacqueline Kennedy ja Monacon ruhtinatar Grace varastivat illan Sevillan debytanttijuhlissa sunnuntaina.

Ihmiset
 
HS
Sevillan debytanttijuhlien päähenkilöt, Jacqueline Kennedy ja ruhtinatar Grace.
Sevillan debytanttijuhlien päähenkilöt, Jacqueline Kennedy ja ruhtinatar Grace.

Sevilla, Espanja, 18.4. (UPI)

Kaksi Amerikan kuuluisinta kaunotarta – Jacqueline Kennedy ja Monacon ruhtinatar Grace – varastivat illan Sevillan debytanttijuhlissa sunnuntaina.

Kaunottaret eivät kuitenkaan puhuneet toisilleen juuri mitään ollessaan yleisön keskuudessa. Ystävien kertoman mukaan syynä vaiteliaisuuteen tuntui kuitenkin olleen pikemmin heinänuha ja pitkistä lentomatkoista aiheutunut väsymys kuin kilpailun pelko.

Juhlien aikana rouva Kennedy ja hänen äitinsä kielsivät ehdottomasti Euroopassa kierrelleet huhut, joiden mukaan USA:n entinen First Lady aikoisi julkaista kihlauksensa espanjalaisen diplomaatin Don Antonio Garrigues y Diaz Canabeten kanssa.

Debytanttijuhlat, joiden tulot koituivat Punaisen Ristin hyväksi, pidettiin Medinacelin herttuan 1500-luvulta peräisin olevassa linnassa. Juhlien isäntänä toiminut herttua kertoi ruhtinatar Gracen sanoneen hänelle sairastaneensa heinänuhaa. Ruhtinatar pelkäsi nuhan uusiutuvan.

Sään lämpeneminen on jo kuukauden myöhässä

Sää on pääsiäisen jälkeen ollut poikkeuksellisen kylmä koko Pohjois-, sekä osittain myös Keski- ja Länsi-Euroopassa. Lämpötilan ja lumipeitteen osalta tilanne on vastannut sitä, mikä normaalisti kuuluisi kuukautta paria aikaisempaan ajankohtaan.

Viime viikon keskilämpötila oli Suomessa lähes 10 astetta pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella ja sattui koko maassa –6 ja –9 asteen välille.

Lumipeite näyttää esimerkiksi kevättulvia ajatellen suorastaan huolestuttavalta sen vuoksi, että tähän aikaan, jolloin pellot keskimäärin jo vapautuvat lumesta Länsi- ja Etelä-Suomen rannikolla, on näillä alueilla lunta vielä lähes puoli metriä.

Vaikka sää nyt lämpenisi erittäin nopeasti, ei juuri ole mahdollista, että tämän viikon keskilämpötila kohoaisi edes ajankohdan normaalia vastaavaksi.

Kun tulevan viiden vuorokauden säätä tarkastellaan vallitsevaan säätilaan perustuvan ennusteen mukaan, muutos lauhempaan suuntaan on alkanut, mutta se onko kehitys samansuuntainen useampia vuorokausia, on mahdollista ratkaista vasta viikon puolivälin vaiheilla.

Kuollut mies löytyi Caravellen laskutelinekuilusta Pariisissa 

Pariisi, 18.4. (Lauri Karén)

Moskovasta saapuneen ranskalaisen Air France-yhtiön Caravelle-koneen laskutelinekuilusta löydettiin maanantain vastaisena yönä toistaiseksi tuntemattoman pienikokoisen salamatkustajan ruumis. Löytö tehtiin Orlyn lentokentällä Pariisissa koneen ollessa normaalihuollossa.

Vaikka arvoituksellinen salamatkustaja – noin 25-vuotias espanjalaiseksi otaksuttu mieshenkilö – on nähtävästi tuntenut tarpeeksi hyvin Caravellen rakenteen voidakseen piiloutua laskutelinekuiluun jäävään ahtaaseen tyhjään tilaan, ei hän ollut ottanut huomioon sitä, että laskutelinekuilussa ei pidetä keinotekoisesti yllä normaalia ilmanpainetta, kuten koneen hyötytiloissa, ja että kiivetessään aina 9–10 kilometrin korkeuteen Caravellet matkaavat ilmakerroksissa, joissa ulkopuolinen lämpötila laskee aina –60 asteeseen.

Salamatkustaja on siten joko tukehtunut saamatta riittävästi ilmaa keuhkoihinsa tai jäätynyt kuoliaaksi mahdollisesti vain muutamia minuutteja sen jälkeen kun hän on aloittanut onnettoman seikkailunsa. Ruumiissa oli lisäksi ruhjoutumia, jotka ovat nähtävästi johtuneet itse laskutelineen toiminnasta.

Vaikka ruumislöytö tehtiin Moskovasta tulleesta ja Varsovassa välilaskun suorittaneesta koneesta, ei vainaja ole välttämättä joku rautaesiripun takaa pakenemista suunnitellut henkilö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit